Βundesliga: Πέρασε από τη Βρέμη η Λεβερκούζεν με το εμφατικό 4-1 (βαθμολογία, highlights)

Χωρίς να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση η Λεβερκούζεν επικράτησε εκτός έδρας της Βέρντερ Βρέμης με 4-1 για την 26η αγωνιστικής της Bundesliga

Βundesliga: Πέρασε από τη Βρέμη η Λεβερκούζεν με το εμφατικό 4-1 (βαθμολογία, highlights)

Με νίκη ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική της Bundesliga αφού η Λεβερκούζεν πέρασε από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης με 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 28' με τον Χάβερτς, ο οποίος πέντε λεπτά μετά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 2-1, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν προλάβει να ισοφαρίσουν στο 30' με τον Σελασιέ.

Στην επανάληψη οι «ασπιρίνες» σημείωσαν άλλα δύο τέρματα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση. Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας ο Βάιζερ έκανε το 3-1 και στο 78' ο Ντεμιρμπάι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Έκανε το χρέος της η Μπάγερν

Με τέσσερις πόντους ξέφυγε εκ νέου η Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga από την δεύτερη Μπορούσια Ντόρτουντ. Οι Βαυαροί κέρδισαν 2-0 την Ουνιόν στο Βερολίνο στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία.

Οι πρωταθλητές αν και είδαν τον διαιτητή να ακυρώνει γκολ του Μίλερ στο 17’ ως οφ-σάιντ, έπειτα από χρήση του VAR, τελικά άνοιξαν το σκορ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 40' ο Σούμποτιτς ανέτρεψε τον Γκορέτσκα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που το εκτέλεσε ο Λεβαντόφσκι για το 0-1.

Με το τέρμα αυτό ο Πολωνός έφτασε τα 40 γκολ για 5η σερί χρονιά, όπως επίσης και τα 26 στο εφετινό πρωτάθλημα με τα οποία παραμένει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Bundesliga. Στην επανάληψη η Μπάγερν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες, ώσπου στο 80’ «σφράγισε» το τρίποντο με κεφαλιά του Παβάρ από κόρνερ του Κίμιχ (0-2).

Με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) έφυγε η Μάιντς από την έδρα της Κολωνίας, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την αντίπαλό της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Ουτ μόλις στο 6’ και το τέρμα του Φλόριαν Κάιντς στο 53’, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά η Μάιντς μείωσε αρχικά στο 61’ με τον Αβονίγι και στο 72’ ισοφάρισε με τον Πιερ Κούντε Μαλόνγκ.

Όπως και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του γερμανικού πρωταθλήματος έτσι κι αυτό διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ενώ στα αξιοσημείωτα του ματς ήταν και το γεγονός ότι οι παράγοντες της Κολωνίας τοποθέτησαν φανέλες οπαδών και λούτρινα κουκλάκια σε μέρος της κεντρικής εξέδρας.

Ούτε η αποχή 65 ημερών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ούτε το... σεληνιακό τοπιίο του, άδειου από φιλάθλους, «Βεστφάλεν», ούτε τα ιατρικά πρωτόκολλα κι όσα αυτά προβλέπουν, πτόησαν την Μπορούσια Ντόρτμουντ που λες και δεν είχε περάσει μέρα από τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης στην Bundesliga, συνέτριψε την συντοπίτισσα Σάλκε, στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, με το εμφατικό 4-0.

Μάλιστα το πρώτο γκολ της Μπουντεσλίγκας της εποχής του κορονοϊού πέτυχε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος είχε και μια ασίστ σε ένα από τα δύο γκολ του Ράφαελ Γκερέϊρο. Δύο τελικές πάσες είχε ο Μπραντ, ενώ ο Θοργκάν Αζάρ πέτυχε το τέταρτο γκολ των «κιτρινόμαυρων» του Λουσιέν Φαβρ.

Η Σάλκε είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με τον Καλιτζιούρι (23') αλλά πέραν τούτου ουδέν...

Όλα αυτά παρουσία 10 δημοσιογράφων εκτός των διαγωνιζομένων...

Σκόνταψαν οι «κόκκινοι ταύροι» της Λειψίας

Αντίθετα με τους «Βεστφαλούς» επηρεασμένη από την απουσία αγωνιστικής δράσης εμφανίστηκε η Λειψία που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Φράιμπουργκ καθώς χρειάστηκε να ισοφαρίσει προς το τέλος το γκολ των κυνικών αντιπάλων της με κεφαλιά του Γιουσούφ Πόουλσεν.

Κι ενώ οι «κόκκινοι ταύροι» υπολείπονται πλέον της Ντόρτμουντ 3 πόντων και της κορυφής τεσσάρων - αφού γκολ του Κοχ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε από το VAR - τα «γεράκια» παραμένουν στο ...κόλπο της ευρωπαϊκής εξόδου (-2 από την 6η θέση)

Μεγάλη νίκη και για την Χέρτα που διέλυσε 3-0 στο Σίνσχαϊμ την Χόφενχαϊμ, που έχασε έδαφος στο κυνήγι του Europa League, αλλά και μπόλικες ευκαιρίες.

«Διπλό», αλλά στις καθυστερήσεις, με 2-1, έκανε κι η Βόλφσμπουργκ στο Άουγκσμπουργκ, κόντρα στην τοπική ομάδα, που έπαιζε δίχως τον προπονητής της, Χάϊκο Χέρλιχ στον πάγκο (λόγω της παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου με την έξοδο του από το ξενοδοχείο για να πάρει... οδοντόπαστα)!

Οι «λύκοι» με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στην 6η θέση. Την τελευταία από το πρωτάθλημα που δίνει ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

Oι οπαδοί της γηπεδούχου παρότι απόντες προκάλεσαν αίσθηση αναρτώντας πανό που ανέγραφε «Το ποδόσφαιρο θα επιβιώσει - Η επιχείρησή σας είναι άρρωστη».

Δίχως γκολ έληξε το Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν. Αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμιά από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ναι μεν έμειναν στην 3η θέση από το τέλος (που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής), αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγου όπως θα ήθελαν κόντρα στους ουραγούς φιλοξενούμενους (που είχαν τον Σεμπάστιαν Βασιλειάδη βασικό κι αναντικατάταστατο).

Περίπατος της Γκλάντμπαχ στην Φρανκφούρτη

Στο τελευταίο χρονικά ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος μια άλλη Μπορούσια εκείνη του Μένχενγκλαντμπαχ έκανε περίπατο επί της Άιντραχτ μέσα στην Φρανκφούρτη νικώντας με 3-1.

Τα «πουλάρια» ήταν καταιγιστιστικά στο ξεκίνημα και στο 7ο λεπτό προηγούντο ήδη 2-0 των «αετών» με «γαλλικά κλειδιά» τα γκολ των Πλέα (είχε και δοκάρι στο 68') και Μάρκους Τουράμ.

Το τρίτο γκολ της Γκλάντμπαχ - που ανέβηκε τρίτη, πάνω από την Λειψία και σ' απόσταση βολής από την κορυφή - πέτυχε ο Αλγερινός Μπενσεμπαϊνί με πέναλτι.

Για τους γηπεδούχους που συνέχισαν τις χαμηλές πτήσεις το γκολ του Αντρέ Σίλβα δε άλλαξε τις εντυπώσεις.

Το πρoφιλ της 26ης αγωνιστικής

ΣABBATO (16/05)
Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλκε 4-0

(29’ Xάαλαντ, 45’, 63’ Ράφαελ Γκερέιρο, 48’ Θοργκάν Αζάρ)/

Λειψία – Φράιμπουργκ 1-1

(77’ Πόουλσεν – 34’ Γκίλντε)

Χόφενχαϊμ – Χέρτα Βερολίνου 0-3

(58’ αυτ. Ακπογκούμα, 60’ Ιμπίσεβιτς, 74’ Ματέους Κούνια)

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν 0-0

Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 1-2

(54’ Γιεντβάι – 43’ Στέφεν, 91’ Γκίντσεκ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ 1-3

(81' Αντρέ Σίλβα - 1' Πλέα, 7' Τουράμ, 73' πεν. Μπενσεμπαϊνί)

KYPIAKH (17/05)

Κολωνία – Μάιντς 2-2

(6’ πέν. Ουτ, 53’ Κάιντς - 61’ Αβονίγι, 72’ Πιερ Κούντε Μαλόνγκ)

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 0-2

(40' πεν. Λεβαντόφσκι, 80' Παβάρ)

ΔΕΥΤΕΡΑ (18/05)

Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

(30' Σελασιέ - 28', 33' Χάβερτς, 61' Βάιζερ, 78' Ντερμιμπάι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ