Bundesliga: Βάζει και πάλι μπροστά τις μηχανές της!

Η Bundesliga βάζει και... πάλι πλώρη το τριήμερο 16-18 Μαΐου όντας το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει ξανά εν μέσω κορονοϊού με το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με τη Σάλκε (16/5) να ξεχωρίζει.

Bundesliga: Βάζει και πάλι μπροστά τις μηχανές της!

Είναι γεγονός! Η επιστροφή στη δράση στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επανέρχεται με την επανεκκίνηση του γερμανικού. Η Bundesliga μετά από αρκετό διάστημα, βάζει και πάλι μπροστά τις μηχανές της και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπόσχεται ανταγωνιστικά παιχνίδια, ακόμα και παρά το γεγονός πως σε αυτά δεν θα υπάρχει κόσμος στις εξέδρες.

Επίσημο: Στις 16 Μαΐου η επανέναρξη της Bundesliga!

Είναι σχεδόν σίγουρο πως ύστερα από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής (περίπου 2 μήνες) των ποδοσφαιριστών από τα επίσημα παιχνίδια αλλά ακόμα και από τις προπονήσεις, το επίπεδο δεν θα είναι το ίδιο και άπαντες θα είναι επηρεασμένοι από τον κορονοϊό που πλέον έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Από την μεριά της η Bundesliga αποτελεί το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα κάνει σέντρα εν μέσω κορονοϊού. Καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του πιο ασφαλούς πρωταθλήματος και να δείξει τον δρόμο και στα υπόλοιπα της Ευρώπης πως με τα απαραίτητα μέτρα, είναι εφικτό να αρχίσουν και πάλι τα παιχνίδια και να ολοκληρωθεί μέσα στο γήπεδο η φετινή σεζόν.

Επαναρχίζει η Bundesliga με το ντέρμπι του Ρουρ, Ντόρτμουντ - Σάλκε! (πρόγραμμα - βαθμολογία)

Όπως είναι λογικό, το βλέμμα όλου του ποδοσφαιρικού κοινού αυτό του Σαββατοκύριακο (αλλά και την Δευτέρα) θα είναι στραμμένο στο γερμανικό πρωτάθλημα και την 26η αγωνιστική η οποία επιφυλάσσει σπουδαία παιχνίδια και ένα... μεγάλο ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών! Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Σάλκε είναι αυτό που δεσπόζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην Bundesliga που επιστρέφει στη δράση το τριήμερο 16-18 Μαΐου.

Η Bundesliga πέραν από το θέαμα που προσφέρει φημίζεται και για τα ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα της, είτε έχει να κάνει με ντέρμπι, είτε με ένα απλό ματς. Εκτός λοιπόν του ότι οι αγώνες θα γίνουν χωρίς κόσμο, το γερμανικό πρωτάθλημα επιστρέφει και με άλλες αλλαγές και... αλχημείες. Μία από αυτές, είναι πως απαγορέυτηκε το... φτύσιμο. Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές του γερμανικού πρωταθλήματος ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που καλούνται να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ένας από τους νέους κανόνες απαγορεύει ρητά το φτύσιμο (στο χορτάρι) από τους παίκτες, ενώ σύμφωνα με το υγεινομικό πρωτόκολλο, απαγορεύονται επίσης οι αγκαλιές, οι χειραψίες και ως εκ τούτου οι ομαδικοί πανηγυρισμοί.

Bundesliga: Απαγορεύεται ρητά το φτύσιμο στη μετά κορονοϊό εποχή

Από κει και πέρα, ακόμα μία αλλαγή αφορά τομ αριθμό αλλαγών που θα γίνονται στα ματς. Συγκερκιμένα, η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga γνωστοποίησε ότι πέρασε η δυνατότητα για 5 αλλαγές που έδωσε η FIFA στα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν εν μέσω κορονοϊού. Ο κανονισμός αναφέρει ότι η κάθε ομάδα θα έχει τρεις επιλογές για να πραγματοποιήσει τις πέντε κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Αν μάλιστα κάνουν αλλαγή την ίδια ώρα αμφότερες οι ομάδες, αυτό μετράει σαν μια διακοπή ανά ομάδα, ενώ η εισήγηση των αρμοδίων ήταν να γίνονται μάξιμουμ δύο ποδοσφαιριστές αλλαγή την ίδια στιγμή.

Bundesliga: Μετά την έναρξη οι αποφάσεις για ανόδους και υποβιβασμούς!

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, είπαμε ότι το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την 26η αγωνιστική της Bundesliga είναι το ντέρμπι της Ντόρτμουντ με την Σάλκε το Σάββατο (16/5) με την Μπορούσια να υποδέχεται στο... ψυχρό λόγω της απουσίας κόσμου "Signal Iduna Park" τους "βασιλικούς μπλε". Παρόλα αυτά στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν το παρών περίπου 300 άτομα. Και αυτό γιατί προκειμένου να επανεκκινήσει η Bundesliga, οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας έχουν θεσπίσει ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να προσβληθεί κάποιος από τον ιό.

Η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και η «μάχη» που ξεκινά στη Bundesliga

Να σημειωθεί ότι τα 200 από αυτά τα άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ άλλα 100, κυρίως προσωπικό ασφάλειας, θα αναπτυχθούν εκτός του σταδίου. Από την μεριά της η πρωτοπόρος Μπάγερν Μονάχου δοκιμάζεται την Κυριακή (17/5) στην έδρα της Ουνιόν Βερολίνου. Η Bundesliga ξεκινάει και πάλι λοιπόν, ούσα το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης που... στήνεται και πάλι στη σέντρα και μένει να φανεί αν η ανυπομονησία και η δίψα των ποδοσφαιριστών για ποδόσφαιρο και μπάλα θα υπερισχύσει της μεγάλης αποχής και απραξίας από την δράση εδώ και περίπου δύο μήνες.

Bundesliga: Με πέντε αλλαγές η επανέναρξη της!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/5
16.30: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σάλκε, Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν, Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ, Λειψία - Φράιμπουργκ, Χοφενχάιμ - Χέρτα Βερολίνου.
19.30: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ

Κυριακή 17/5

16.30: Κολωνία - Μάιντς
19.00: Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου

Δευτέρα 18/5
21.30: Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ