Επαναρχίζει η Bundesliga με το ντέρμπι του Ρουρ, Ντόρτμουντ - Σάλκε! (πρόγραμμα - βαθμολογία)

Η Bundesliga ξεκινά ξανά στις 16 Μαΐου, κεκλεισμένων των θυρών, με ένα από τα πλέον κλασικά ντέρμπι, αυτό της κοιλάδας του Ρουρ, ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Σάλκε!

Επαναρχίζει η Bundesliga με το ντέρμπι του Ρουρ, Ντόρτμουντ - Σάλκε! (πρόγραμμα - βαθμολογία)

Από εκεί που διακόπηκε έπιασαν το «νήμα» της αγωνιστικής δράσης οι ιθύνοντες της γερμανικής λίγκας.

Αφού πήραν τη χθεσινή... πάσα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δράσης μετά τα μέσα Μαΐου, επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να είναι η Bundesliga το πρώτο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που θα επαναρχίσει και έβαλαν ως αφετηρία την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία: τη 16η Μαΐου!

Όταν και θα προσφερθεί στο φιλοθεάμον κοινό της χώρας, αλλά και του κόσμου όλου, που θα έχει στρέψει τα μάτια του εκεί, η 26η αγωνιστική.

Αυτή ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 14-16/3 (αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας) και περιλαμβάνει ένα από τα ματς-κράχτες του γερμανικού ποδοσφαίρου: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σάλκε!

Ένα ποδοσφαιρικό «φιλέτο» αλλά δίχως... αλατοπίπερο, που συνιστά η παρουσία θεατών.

Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ θεωρείται εκείνο που ελκύει τον περισσότερο φανατισμό στη χώρα.

Αλλά αυτή τη φορά, στην καλύτερη, θα έχει ηχητικά εφέ, που θα υποκαθιστούν τον θόρυβο των οπαδών στο άδειο -όπως και τα υπόλοιπα γερμανικά γήπεδα λόγω της κρίσης του κορονοϊού- «Βεστφάλεν», που σε τέτοια ματς ήταν ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών, με τα διαφορετικά χρώματα στις κερκίδες, τα κορεό και τα συνθήματα.

Τι να κάνουμε; Θα μάθουμε να ζούμε χωρίς αυτά. Ας ελπίσουμε για το λιγότερο χρονικό διάστημα...

Εξάλλου, πέραν του... ονόρε είναι σημαντικό και βαθμολογικά το συγκεκριμένο ματς, αφού οι δεύτεροι της βαθμολογίας «κιτρινόμαυροι», 13 αγωνιστικές πριν από το φινάλε, απέχουν 4 πόντους από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου (την επομένη θα πάει στο Βερολίνο να παίξει με τη νεοφώτιστη Ουνιόν), ενώ οι «μπλε του βασιλιά», που βρίσκονται στην 6η και τελευταία από το πρωτάθλημα θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, σε ενδεχόμενο ήττας μπορεί να βρεθούν έως και 9οι, αφού ακολουθούν τρεις ομάδες σε απόσταση 2 πόντων.

Το ερωτηματικό βέβαια όχι μόνο για τις προαναφερθείσες ομάδες, αλλά για όλες τις γερμανικές, είναι σε τι κατάσταση θα εμφανιστούν μετά από 2 μήνες αποχής από αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού ούτε φιλικά δεν θα έχουν παίξει...

Και φυσικά οι αγώνες της Bundesliga θα αποτελέσουν μπούσουλα για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα αναφορικά με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/5
16.30: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σάλκε, Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν, Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ, Λειψία - Φράιμπουργκ, Χοφενχάιμ - Χέρτα Βερολίνου.
19.30: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ

Κυριακή 17/5

16.30: Κολωνία - Μάιντς
19.00: Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου

Δευτέρα 18/5
21.30: Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ