Bundesliga: Μετά την έναρξη οι αποφάσεις για ανόδους και υποβιβασμούς!

H απόφαση για το αν θα ισχύσουν κανονικά υποβιβασμοί κι άνοδοι στην φετινή Bundesliga του κορονοϊού μετατέθηκε για μετά την επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος

Bundesliga: Μετά την έναρξη οι αποφάσεις για ανόδους και υποβιβασμούς!

«Ρωγμές» παρουσιάζει το μέχρι πρότινος αρραγές μέτωπο των ομάδων της Bundesliga, που οδήγησε ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινά πρώτο, απ' όλα τα μεγάλα, το προσεχές Σάββατο (16/05).

Έτσι, η απόφαση σχετικά με το αν θα ισχύσουν, κανονικά, τα όσα προβλέπονται για υποβιβασμό, αλλά και για άνοδο ομάδων στην κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου, σε περίπτωση που δεν καταστεί, τελικά, δυνατό να ολοκληρωθεί η σεζόν (λόγω της πανδημίας του κορονοϊού), να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Αρχικά, το ζήτημα, ήταν προγραμματισμένο να τεθεί προς ψηφοφορία στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (14/05), αλλά εκείνη που διεξήχθη την Τετάρτη (13/05) ήταν επεισοδιακή, ειδικά όταν τέθηκε το «σενάριο» πρόωρου τερματισμού του πρωταθλήματος σε σχέση με τον υποβιβασμό των ομάδων από την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη κατηγορία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Kicker», υπήρξαν αρκετές διαφωνίες ως προς την πρόταση της DFL να ληφθεί υπόψη ο υπάρχων βαθμολογικός πίνακας, με τις δύο τελευταιες ομάδες να υποβιβάζονται απευθείας, ενώ η ψηφοφορία ήταν 10 υπέρ και οκτώ κατά!

Η κατάσταση φέρεται να… ξέφυγε κάποιες φορές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί εν τέλει να «παγώσει» το εν λόγω θέμα, για μια εβδομάδα τουλάχιστον.

Πράγμα που παράλληλα σημαίνει πως δεν θα συζητηθεί στην αυριανή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των 36 επαγγελματικών ομάδων (συν τις 18 της 2ης Κατηγορίας) κι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς να έχει επιλυθεί μια κομβική του παράμετρος…