Η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και η «μάχη» που ξεκινά στη Bundesliga

Τι περιμένουμε να δούμε στις εναπομείνασες αγωνιστικές της φετινής Bundesliga, η οποία ετοιμάζεται για επανεκκίνηση από αυτό το Σάββατο (16/5) στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και η «μάχη» που ξεκινά στη Bundesliga

Αντίστροφα μετράμε πλέον για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης στην Bundesliga και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν πλέον με αγωνία τη σέντρα το Σάββατο (16/5) στα γήπεδα της Γερμανίας. Σχεδόν δύο μήνες πέρασαν από τότε που οι Αρχές της χώρας έβαλαν «λουκέτο» στο πρωτάθλημα εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά πλέον όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει και πάλι η μεγάλη γιορτή, αφού τηρηθούν φυσικά και τα μέτρα για την προστασία όσων εμπλέκονται με το άθλημα από την πανδημία.

Το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες μετά την αποχή από την δράση παραμένει μεγάλο ερώτημα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο ωστόσο, είναι ότι όλες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Ειδικότερα δε, αυτές που φιλοδοξούν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την κατάκτηση του τίτλου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως οι ισορροπίες είναι λεπτές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ακόμα και η τέταρτη της σχετικής κατάταξης Γκλάντμπαχ απέχει μόλις έξι πόντους από την πρωτοπόρο και περσινή πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου.

Οι Βαυαροί φιλοδοξούν να διατηρήσουν τα «σκήπτρα» στον θεσμό και να φτάσουν στην κατάταξη του όγδοου σερί τίτλου και 30ου στην ιστορία τους, αφού η τελευταία φορά που έχασαν το τρόπαιο ήταν την περίοδο 2011-2012 από την Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως, θα έχει και η προσπάθεια τόσο της Ντόρτμουντ όσο και της Λειψίας, που ακολουθούν στην Μπάγερν στην «κούρσα».

Η Λειψία έχει σχετικά «βατό» πρόγραμμα ενόψει της συνέχειας. Οι Βεστφαλοί όμως, που απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς από την Μπάγερν, έχουν μπροστά τους τρία παιχνίδια «φωτιά» κι ένα «στραβοπάτημα» μπορεί να αποβεί μοιραίο στην προσπάθειά τους για την διεκδίκηση του τίτλου.

Το αβαντάζ οι Βαυαροί, τρία ματς «φωτιά» οι Βεστφαλοί

Η Ντόρτμουντ του Λισιέν Φαβρ ξεκινάει το Σάββατο με το εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στη Σάλκε, η οποία με την σειρά της θέλει διακαώς το τρίποντο τόσο για το γόητρο όσο και για τη μάχη που δίνει για την διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» στην βαθμολογία. Εν συνεχεία, η Ντόρτμουντ έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ, που επίσης έχουν ευρωπαϊκές βλέψεις, ενώ την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί και το μεγάλο εντός έδρας ματς απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά την Ντόρτμουντ θα έχει επίσης το πώς θα παρουσιαστούν παίκτες όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ αλλά και ο Τζέιντον Σάντσο. Ο πρώτος αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Γενάρη αλλά με το «καλημέρα» εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στον σύλλογο και ήδη μετράει 12 γκολ και 2 ασίστ σε 11 συμμετοχές στους Βεστφαλούς, ενώ ο Σάντσο συνεχίζει και εφέτος τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του, έχοντας 17 γκολ και 19 ασίστ σε 35 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Όσον αφορά τον Άγγλο φορ, σημειώνεται επίσης πως από τον Αύγουστο του 2018 έχει συμμετοχή σε 55 γκολ στην Bundesliga και μόνο οι Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου) έχουν συμμετοχή σε περισσότερα γκολ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το αβαντάζ βέβαια για το τρόπαιο το έχει πάντα η Μπάγερν με την απόσταση που έχει εξασφαλίσει από τους διώκτες της και ουσιαστικά… στο χέρι της είναι το αν θα καταγράψει μία ακόμα επιτυχία στη διοργάνωση. Η τελευταία φορά πάντως που οι Βαυαροί έχασαν ματς στον θεσμό, ήταν στα τέλη του 2019 σε εκείνες τις σερί ήττες από Λεβερκούζεν (30/11) και Γκλάντμπαχ (7/12).

Αν η Μπάγερν Μονάχου θα καταφέρει για ακόμα μία φορά να διατηρήσει τα «σκήπτρα» ή αν αυτή τη φορά κάποια άλλη ομάδα θα καταφέρει να σταματήσει τους Βαυαρούς θα το δούμε πολύ σύντομα. Η δράση ξεκινάει από αυτό το Σάββατο και η αγωνία ήδη χτυπάει… κόκκινο!