Premier League: Έγκριση των βραχυπρόθεσμων επεκτάσεων συμβολαίων των παικτών

Οι ομάδες της Premier League ενέκριναν την επέκταση των συμβολαίων, που λήγουν, μέχρι το τέλος της σεζόν, κατά τις φετινές νόρμες της FIFA

Premier League: Έγκριση των βραχυπρόθεσμων επεκτάσεων συμβολαίων των παικτών

Ενώ ακόμη αγνοείται, πότε, πως και (στην τελική...) αν θα επιτρέψουν στη δράση οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν να κάνουν το αυτονόητο: να εναρμονιστούν με τις νόρμες της FIFA, που δίνουν δικαίωμα, λόγω της διακοπής, εξαιτίας της πανδημίας, για επέκταση των συμβολαίων που λήγουν, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν απρόσκοπτα.

Έτσι, υπέρ της βραχυπρόθεσμης επέκτασης, έως το τέλος της σεζόν (όποτε θα είναι αυτό...), συμβολαίων τα οποία, ως συνήθως επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2020, ψήφισαν οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας, ούτως ώστε να μην χάσουν παίκτες τους.

Είναι γνωστό ότι πριν την 1η Ιουνίου δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ποδοσφαιρική δράση στο «Νησί» κι αναζητείται ακόμη η ημερομηνία επανέναρξης αλλά κι οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων αφού πολλοί είναι εκείνοι που ενίστανται.

Αλλά ακόμη και να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου δεν θα προλάβαινε να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα, που σηματοδοτεί, παραδοσιακά, την εκπνοή όλων των συμβολαίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, δήλωσε πως «αυτό που αποφασίσαμε είναι να διασφαλίσουμε στο μέτρο του δυνατού, ότι οι σύλλογοι θα ολοκληρώσουν τη σεζόν με την ίδια ομάδα που είχαν στη διάθεσή τους πριν από την αναστολή του πρωταθλήματος. Οι παίκτες μπορούν να παρατείνουν τα συμβόλαιά τους μετά τις 30 Ιουνίου έως το τέλος της σεζόν, αλλά πρέπει να συμφωνηθεί και από τα δύο μέρη».

Οι ομάδες και οι παίκτες έχουν διορία έως τις 23 Ιουνίου για να καταλήξουν σε συμφωνίες για την παράταση των συμβολαίων.