Premier League: «Όχι» και από Γουότφορντ για ουδέτερα γήπεδα

Μεγαλώνει ο κίνδυνος ακύρωσης της φετινής σεζόν στην Premier League, αφού μετά τις Μπράιτον, Άστον Βίλα και η Γουότφορντ γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση για τη διεξαγωγή αγώνων σε ουδέτερα γήπεδα.

Premier League: «Όχι» και από Γουότφορντ για ουδέτερα γήπεδα

Κάθε άλλο παρά θετικά είναι τα μηνύματα από την Αγγλία για το μέλλον της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην Premier League. Μετά την Μπράιτον και την Άστον Βίλα, η Γουότφορντ έγινε η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος που γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση για τη διεξαγωγή των υπολοίπων αναμετρήσεων σε ουδέτερες έδρες, μεγαλώνοντας έτσι τον κίνδυνο για ακύρωση της τρέχουσας σεζόν.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα (11/5) και για να συνεχιστεί η φετινή περίοδος θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης για ματς σε ουδέτερες έδρες τουλάχιστον 14 από τις 20 ομάδες που μετέχουν στα «μεγάλα σαλόνια» του πρωταθλήματος της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, μπορεί μέχρι στιγμής να έχουν ανακοινώσει επισήμως τις προθέσεις τους για την ψηφοφορία μόνο τρεις ομάδες, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμα σύλλογοι που δεν είναι θετικοί στο ενδεχόμενο συνέχισης της περιόδου.

Premier League: Κίνδυνος ακύρωσης της σεζόν εάν δεν δεχτούν οι ομάδες τις ουδέτερες έδρες

Σε δηλώσεις του στους «Times» του Λονδίνου ο πρόεδρος της Γουότφορντ και γενικός διευθυντής, Σκοτ Ντάξμπερι, ανέφερε:

«Φυσικά, αποδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο. Παρ' όλα αυτά, τώρα μας λένε πως δεν μπορούμε να παίξουμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας ούτε στην έδρα μας, κάτι που θα μπορούσε να μας δώσει πλεονέκτημα. Οι ποδοσφαιριστές, που έχουν δει να έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή τους μαζί με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους στον κόσμο, ξαφνικά πρέπει να συμπεριφερθούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα, τη στιγμή που η υπόλοιπη κοινωνία έχει περιορισμούς (σ. για τον κορονοϊό) που δεν θα ισχύουν σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Έχουμε ένα ιατρικό τιμ που εργάζεται υπό συνθήκες που κανένας γιατρός ή φυσιοθεραπευτής δεν έχει βιώσει στο παρελθόν και με οδηγίες που βασίζονται αυτή τη στιγμή σε υποθέσεις. Με όλους αυτούς τους συμβιβασμούς και το ρίσκο που υπάρχει, καλούμαστε να ολοκληρώσουμε μία σεζόν η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ξεκινήσαμε, αλλά και που θα μπορούσε να βάλει τέλος στην πορεία ενός μικρού συλλόγου, όπως η Γουότφορντ, στην Premier League. Αυτό λοιπόν είναι δίκαιο; Φυσικά και όχι».