Premier League: Κίνδυνος ακύρωσης της σεζόν εάν δεν δεχτούν οι ομάδες τις ουδέτερες έδρες

Ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής Λίγκας, Ρίτσαρντ Μπίβαν, ξεκαθάρισε πως αν οι ομάδες δεν δεχτούν να παίξουν σε ουδέτερες έδρες, τότε θα ακυρωθεί η σεζόν στην Premier League.

 Premier League: Κίνδυνος ακύρωσης της σεζόν εάν δεν δεχτούν οι ομάδες τις ουδέτερες έδρες

Νέα δεδομένα προέκυψαν για το μέλλον της εφετινής Premier League, αφού, πλέον, έχει μπει στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και το ενδεχόμενο ακύρωσης της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Λίγκα της χώρας έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως για να συνεχιστεί η αγωνιστική περίοδος στα μεγάλα «σαλόνια» θα πρέπει τα εναπομείναντα παιχνίδια να διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες για τις ομάδες (και φυσικά όχι και στα 20 γήπεδα των συλλόγων), στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως σημείωσε όμως σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής Λίγκας, Ρίτσαρντ Μπίβαν, σε περίπτωση που την πρόταση αυτή δεν την υπερψηφίσουν οι 14 από τις 20 ομάδες της κατηγορίας, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα ακυρωθεί οριστικά η σεζόν στην Premier League.

Αναλυτικότερα, όταν ρωτήθηκε ο Μπίβαν από το ραδιόφωνο του «BBC» για το αν η αρνητική ψήφος για ουδέτερες έδρες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακύρωση της σεζόν στην Premier League, είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, νομίζω πως ισχύει», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση, αν δεν το έχει ήδη κάνει, θα καταστήσει σαφές στις ομάδες ότι οι εντός έδρας αγώνες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές θέτουν πραγματικά υπό αμφισβήτηση το αν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες (σ.σ. για την πανδημία)».

Οι περισσότερες ομάδες της Premier League έχουν ήδη απαντήσει θετικά υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων σε ουδέτερες έδρες, ωστόσο, οι σύλλογοι που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κινδυνεύουν με υποβιβασμό εμμένουν στην απόφασή τους για ακύρωση της εφετινής περιόδου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Μπράιτον, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση γιατί μπορεί να επηρεάσει την «ακεραιότητα» του πρωταθλήματος, ενώ δεδομένο θεωρείται και το «όχι» από την προτελευταία της βαθμολογίας, Άστον Βίλα, με τον γενικό διευθυντή των «χωριατών», Κρίστιαν Πάρσλοου, να χαρακτηρίζει τον κίνδυνο του υποβιβασμού ως μία «καταστροφή 200 εκατομμυρίων».

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό από την Premier League είναι οι Μπράιτον, Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ, Μπόρνμουθ, Άστον Βίλα αλλά και η «ουραγός» του πρωταθλήματος Νόριτς.