Ο μεγάλος φόβος του Γιοάν Κουρτ μπροστά στην πανδημία

Ο Γιοάν Κουρτ, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, αφηγήθηκε στην Equipe την καθημερινή ζωή του ως διαβητικός εν μέσω της πανδημίας

Ο μεγάλος φόβος του Γιοάν Κουρτ μπροστά στην πανδημία

Σύμφωνα με μια έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, που δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου, το ένα τρίτο των ανθρώπων που πέθαναν από τον κορονοϊό στη Γαλλία ήταν διαβητικοί.

Πάει για Κουρτ στα «φτερά» (vid)

Ο Γιοάν Κουρτ είχε ένα λόγο παραπάνω να φοβάται την πανδημία καθώς πάσχει από διαβήτη τύπου 1. Ο ίδιος περιέγραψε την καθημερινή του ζωή στην εφημερίδα Equipe:

«Όσον αφορά την ασθένειά μου, δεν βγαίνω, εκτός για να κάνω τζόκινγκ. Διαφορετικά, είμαι στο σπίτι όλη την ώρα. Εάν πρέπει να ψωνίσουμε, η γυναίκα μου το φροντίζει. Όταν βγαίνω έξω, πάω γύρω από το σπίτι, δεν διακινδυνεύω. Όταν κάνω τζόκινγκ και υπάρχουν άνθρωποι στο δρόμο μου, αλλάζω πεζοδρόμιο και κινούμαι όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά τους. Και όταν επιστρέφω, περνάω από το γκαράζ, βγάζω τα ρούχα μου και πηγαίνω κατευθείαν στο ντους. Παίρνω κάθε προφύλαξη» είπε ο Κουρτ.

Η τρομερή ματσάρα του Κουρτ με τον Καμαρά!

Ο Κουρτ κατανοεί πλήρως την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τα πρωταθλήματα στη Γαλλία. «Ακόμα κι αν ήθελα πραγματικά να επιστρέψω και να παίξω ξανά ποδόσφαιρο, αυτή ήταν η σοφότερη απόφαση. Είναι η υγεία πρώτα και μετά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Διότι ακόμα κι αν παίζαμε τους αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, υπήρχε πάντα ο κίνδυνος μόλυνσης» τόνισε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής της Μπρεστ.