Το «μπάχαλο» σε Γαλλία και Ολλανδία ήταν μάθημα για τους Άγγλους

Η πρόθεση των συλλόγων της Premier League να διεκδικήσουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» και την «σωτηρία» στον αγωνιστικό χώρο, απομακρύνει τον κίνδυνο να οδηγηθούν οι ομάδες στα δικαστήρια, όπως έγινε σε Γαλλία και Ολλανδία.

Το «μπάχαλο» σε Γαλλία και Ολλανδία ήταν μάθημα για τους Άγγλους

Θετικά ήταν τα μηνύματα από την συνάντηση της διοργανώτρια Αρχής του αγγλικού πρωταθλήματος με τις ομάδες της Premier League, όσον αφορά την υπόθεση της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης, όταν αυτό θα είναι ασφαλές για την υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα. Μπορεί απόφαση να μην πάρθηκε, ωστόσο ήταν σημαντικό το γεγονός ότι πρόθεση των συλλόγων είναι να λύσουν τις… διαφορές τους στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα κι αν τα εναπομείναντα ματς διεξαχθούν σε 8 ουδέτερες έδρες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μια κρίσιμη περίοδο για την παγκόσμια υγεία.

Η απόφαση αυτή αναμφισβήτητα απομακρύνει μεταξύ άλλων και τον κίνδυνο να οδηγηθούν οι ομάδες στις δικαστικές αίθουσες για να λύσουν τις… διαφορές τους, αν επέλεγαν την οριστική διακοπή της αγωνιστικής περιόδου. Και σίγουρα, τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε Γαλλία και Ολλανδία έπαιξαν τον ρόλο τους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως στη Γαλλία η Λιόν, για παράδειγμα, κινήθηκε νομικά κατά της οριστικής διακοπής της Ligue 1, αφού μένει εκτός ευρωπαϊκών θέσεων, όπως και η Ουτρέχτη στην Eredivisie της Ολλανδίας.

Στην Premier League η κατάσταση με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» είναι αρκετά μπλεγμένη, αφού ακόμα και η 9η της κατάταξης Άρσεναλ (έχει παιχνίδι λιγότερο) κάλλιστα θα μπορούσε να ακολουθήσει την δικαστική οδό για να κερδίσει την συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Θυμηθείτε πως η τέταρτη της βαθμολογίας Τσέλσι, που παίρνει αυτή την στιγμή το τελευταίο «εισιτήριο» για την συμμετοχή της στο Champions League της επόμενης σεζόν, βρίσκεται στο +8 από την Άρσεναλ. Κι αν μάλιστα η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι δεύτερη στην κατάταξη δεν κερδίσει την έφεση στο «CAS» κατά του ευρωπαϊκού της αποκλεισμού, με αποτέλεσμα να βγει στο Champions League η ομάδα από την πέμπτη θέση της κατάταξης, εκεί είναι που θα βγουν… μαχαίρια για την διεκδίκηση του «εισιτηρίου» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και μη νομίζετε πως το... μπάχαλο αυτό στην Premier League επικρατεί μόνο για τις ομάδες που διεκδικούν την ευρωπαϊκή έξοδο, αφού ανάλογη είναι η κατάσταση και στην «ουρά» της βαθμολογίας. Πρώτα απ’ όλα, η… μπάλα θα μπορούσε να πάρει την προτελευταία της κατάταξης Άστον Βίλα, η οποία έχει ματς λιγότερο το οποίο αν το κέρδιζε θα έβγαινε από την ζώνη του υποβιβασμού! Και υπάρχει και συνέχεια, αφού η Μπόρνμουθ που βρίσκεται μία θέση κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη, ισοβαθμεί με τις Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ στους 27 πόντους.

Η απόφαση στην Αγγλία για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος πέραν του ότι θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στους συλλόγους, παράλληλα θα οδηγούσε σε έναν… ατελείωτο πόλεμο στις δικαστικές αίθουσες. Η επιλογή λοιπόν των ομάδων να κριθεί η κατάσταση στο χορτάρι, όταν αυτό θα είναι και πάλι ασφαλές, είναι ένα θετικό βήμα έτσι ώστε να μην υπάρξει… αδικημένη στην κατηγορία.