Αρτέτα: Σύμφωνος να γίνονται 5 αλλαγές σε ένα παιχνίδι

Συμφωνεί ο Αρτέτα να πραγματοποιούνται πέντε αλλαγές κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ιφαντίνο, για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα!

Αρτέτα: Σύμφωνος να γίνονται 5 αλλαγές σε ένα παιχνίδι

Η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, αναμένεται να αποφασίσει να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες.

«Η πρόταση αυτή είναι λογική και θα κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα. Οι έξτρα αλλαγές θα βοηθήσουν», δήλωσε ο τεχνικός της Αρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα.

Ωστόσο, για να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, θα πρέπει να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB), το οποίο θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει το θέμα.

Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ