Νιούκαστλ: Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για την πώληση της ομάδας!

Τις ανησυχίες εξέφρασε μέσω επιστολής της στην Premier League η Διεθνής Αμνηστία αναφορικά με την εξαγορά της Νιούκαστλ από κοινοπραξία αγοραστών εκ Σαουδικής Αραβίας.

Νιούκαστλ: Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί για την πώληση της ομάδας!

Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε επιστολή στην Premier League για να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά της Νιούκαστλ έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών από μια κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Η οργάνωση ζητά από την Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία πριν εγκρίνει την πώληση της Νιούκαστλ.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Άλεν , τόνισε ότι η Premier League πρέπει να θέσει ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη συμφωνία:

«Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού έδωσε φως στην ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση παικτών και προσωπικού. Υπάρχει τώρα κίνδυνος ότι η πανδημία να "χρησιμοποιηθεί" ώστε να ληφθεί μία απόφαση που δεν θα είναι ηθική.

Όλες οι εταιρείες πρέπει να προστατευθούν από εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι πρέπει να είναι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά η Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας