Τα γυρνάει το Βέλγιο; Συζήτηση με UEFA και πρόταση για «αμοιβαία λύση»

Παρότι αποφάσισε ήδη την οριστική διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε σύσκεψη με την UEFA το Σάββατο (4/4) με στόχο την «εξεύρεση αμοιβαίας λύσης».

Τα γυρνάει το Βέλγιο; Συζήτηση με UEFA και πρόταση για «αμοιβαία λύση»

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την UEFA, προκειμένου να βρεθεί «μια αμοιβαία λύση» στο θέμα της πρόωρης διακοπής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, ανακοίνωσε το Σάββατο η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (URBSFA).

Η τελευταία είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη ότι το πρωτάθλημα Βελγίου διακόπτεται οριστικά ελέω του κορονοϊού, προσθέτοντας πως ο τίτλος θα απονεμηθεί στην Κλαμπ Μπριζ, η οποία προπορεύεται με +15 από τη δεύτερη θέση.

Βέλγιο: Οι ομάδες ψήφισαν πρόωρο φινάλε της σεζόν και απονομή τίτλου στην Μπριζ!

Η απόφαση αυτή ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την οδηγία της UEFA προς τις ευρωπαϊκές ενώσεις περί εξάντλησης κάθε περιθωρίου για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, «τα έψαλε» στους Βέλγους για την απόφασή τους σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Επίθεση Τσέφεριν στους Βέλγους: «Δεν γίνεται να ζητάς βοήθεια και μετά να ενεργείς έτσι!»

Φαίνεται πως η έντονη αντίδραση της UEFA, η οποία μάλιστα απείλησε πως οι χώρες που δεν θα ακολουθήσουν την οδηγία της θα θέσουν σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ομάδων τους για τη σεζόν 2020-21, θορύβησε τους Βέλγους, οι οποίοι το Σάββατο είχαν επαφή με τον Τσέφεριν.

Ακολούθησε μάλιστα και ανακοίνωση από τον πρόεδρο της URBSFA, Μεχντί Μπαγιάτ, σύμφωνα με την οποία η βελγική πλευρά θα καταθέσει τις προτάσεις της στην UEFA με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαίας λύσης, χωρίς πάντως να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες...