Βέλγιο: Οι ομάδες ψήφισαν πρόωρο φινάλε της σεζόν και απονομή τίτλου στην Μπριζ!

Οι βελγικές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, εν αναμονή της τελικής επικύρωσης (15/4),  ψήφισαν την πρόωρη λήξη της σεζόν λόγω του κορονοϊού και απονομή του πρωταθλήματος στην πρωτοπόρο Μπριζ.

Βέλγιο: Οι ομάδες ψήφισαν πρόωρο φινάλε της σεζόν και απονομή τίτλου στην Μπριζ!

Κόντρα στην τάση όλων των ομοσπονδιών και των λιγκών της Ευρώπης, αλλά και στη διάθεση της UEFA να επιτρέψει να διεξαχθούν αγώνες διασυλλογικών διοργανώσεων όλο το καλοκαίρι, λόγω του κορονοϊού, οι ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του Βελγίου ψήφισαν την ολοκλήρωση της σεζόν εδώ και τώρα και την απόδοση του τίτλου του πρωταθλητή στην πρωτοπόρο Μπριζ!

Το ΔΣ της πρώτης κατηγορίας του βελγικού πρωταθλήματος (Jupiler Pro League) ψήφισε την πρόωρη λήξη της σεζόν, ορίζοντας εν μέρει την πρωταθλήτρια, σε μια απόφαση που πρέπει να επικυρωθεί στις 15 Απριλίου στη ΓΣ των μελών.

Η βελγική λίγκα είναι η πρώτη που υιοθετεί τέτοια πρόταση, καθώς οι περισσότερες υπό τις ευλογίες των UEFA και FIFA έχουν τηρήσει στάση αναμονής μέχρι τώρα.

Στην ανακοίνωσή της η Jupiler Pro League αναφέρει ότι είναι απίθανο να διεξαχθούν ματς με κόσμο πριν από την 30ή Ιουνίου.

Η Μπριζ έχει συγκεντρώσει μετά από 29 ματς 70 βαθμούς, ενώ η δεύτερη Γάνδη στον ίδιο αριθμό αγώνων έχει συγκεντρώσει 15 λιγότερους (55).

Το πρωτάθλημα διεκόπη μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, ενώ ακολουθούσαν πλέι οφ.

Αντίθετα με το πρωτάθλημα, στόχος είναι να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στην Μπριζ και την Αντβέρπ, όταν το επιτρέψει η πορεία της πανδημίας στη χώρα.