Επίθεση Τσέφεριν στους Βέλγους: «Δεν γίνεται να ζητάς βοήθεια και μετά να ενεργείς έτσι!»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της βελγικής ομοσπονδίας για την απόφασή της να διακόψει οριστικά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας.

Επίθεση Τσέφεριν στους Βέλγους: «Δεν γίνεται να ζητάς βοήθεια και μετά να ενεργείς έτσι!»

Λίγο μετά την προειδοποιητική επιστολή της UEFA προς τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις, ήρθε και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν να στείλει ακόμα πιο ξεκάθαρο μήνυμα, στρέφοντας μάλιστα τα «βέλη» του στο Βέλγιο.

Η UEFA απειλεί: «Αν διακόψετε τα εθνικά πρωταθλήματα, δεν θα παίξετε Ευρώπη»

Παρά το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ξεκαθάρισε προς τις ενώσεις ότι ενδεχόμενη οριστική διακοπή ενός πρωταθλήματος χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη σε αυτή τη φάση, θέτοντας σε κίνδυνο τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ομάδων τού εν λόγω πρωταθλήματος, η βελγική ομοσπονδία ακολούθησε διαφορετική οδό, διακόπτοντας οριστικά τη σεζόν και απονέμοντας τον τίτλο στην Μπριζ.

Βέλγιο: Οι ομάδες ψήφισαν πρόωρο φινάλε της σεζόν και απονομή τίτλου στην Μπριζ!

Ο πρόεδρος της UEFA, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο ZDF, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους Βέλγους για την απόφασή τους, τονίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ομάδων της συγκεκριμένης χώρας για τη σεζόν 2020-21 τίθενται ουσιαστικά εν αμφιβόλω.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Δεν μπορείς από τη μια να ζητάς βοήθεια και μετά να ενεργείς έτσι. Πρέπει να το πω: οι Βέλγοι και όσοι σκέφτονται να κάνουν το ίδιο ρισκάρουν τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν».

Και πρόσθεσε ο Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο χωρίς θεατές. Αλλά από την άλλη είναι καλύτερο να παιχτεί χωρίς θεατές και να υπάρχει στην τηλεόραση από το να μην παιχτεί καθόλου».