Η Ελλάδα διεκδικεί τον τελικό του UEFA Conference League 2022 ή 2023! (pic)

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με μια ανάρτηση του στο Twitter, επισημοποίησε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για να φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Conference League του 2022 ή του 2023.

Η Ελλάδα διεκδικεί τον τελικό του UEFA Conference League 2022 ή 2023! (pic)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αποκάλυψε μέσω του Twitter του την επίσημη υποψηφιότητα που έθεσε η Ελλάδα στην UEFA για την φιλοξενία του τελικού του Conference League για το 2022 ή 2023!

ΕΠΟ: Θέλει να διοργανώσει τον τελικό του Europa Conference League του 2022 ή 2023!

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε ότι εστάλη ένας φάκελος για την υποψηφιότητα από την ΕΠΟ μαζί με την ΓΓΑ, με το στάδιο διεξαγωγής του τελικού της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA (μετά από Champions League και Europa League) να είναι το Παγκρήτιο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Συνάντηση Αυγενάκη - ΕΠΟ για τους συνδέσμους και το Europa Conference League

Αναλυτικά όσα αναφέρει, ο κ.Αυγενάκης στο tweet του: «Η Ελλάδα διεκδικεί ξανά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.Κατατέθηκε πριν λίγο στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας του Παγκρητίου για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023.Εκπονήθηκε από στελέχη της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, Δήμου Ηρακλείου και Ηρακλειώτες τεχνοκράτες-εθελοντές. Τους ευχαριστούμε.»

Κατατέθηκε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, στην UEFA από την ΕΠΟ ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

Για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, απαιτούνταν - και ανταποκρίθηκαν άμεσα, και τους ευχαριστούμε- η συνδρομή Υπουργείων, Αυτοδιοίκησης και φορέων, όπως:Τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.

Για τη διοργάνωση των τελικών του Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές. Τους ευχαριστούμε.