ΕΠΟ: Θέλει να διοργανώσει τον τελικό του Europa Conference League του 2022 ή 2023!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, θα καταθέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης τον τελικό του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023.

ΕΠΟ: Θέλει να διοργανώσει τον τελικό του Europa Conference League του 2022 ή 2023!

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε γνωστό ότι θα υποβάλει υποψηφιότητα για να διοργανώσει στο Ηράκλειο της Κρήτης και το «Παγκρήτιο» τον τελικό του Europa Conference League του 2022 ή του 2023.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 3 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους, ενώ εκτός από την Ελλάδα υποψηφιότητες για τους δύο τελικούς έχουν θέσει και οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Γαλλίας, της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της Αλβανίας για το Σεντ Ετιέν, τα Σκόπια και τα Τίρανα αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη ότι, σε διαρκή επικοινωνία με τις FIFA/UEFA και σε πλήρη συμμόρφωση με τα προαπαιτούμενα των πρόσφατων επιστολών τους, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης ο σχεδιασμός της δομής οικονομικής λειτουργίας και η διαδικασία εκσυγχρονισμού της οικονομικής διεύθυνσης της Ομοσπονδίας. Ο βαθμός προόδου στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων θα παρουσιαστεί στην Ε.Ε. του Ιανουαρίου 2020.

Η Ε.Ε. αποφάσισε να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Π.Ο. με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οικονομικά δεδομένα, τις ανάγκες χρηματοδότησης και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Πολιτεία, ενόψει της υποψηφιότητας της πόλης του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023.

Νωρίτερα, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Αλ. Δέδες είχε παρουσιάσει στα μέλη της Ε.Ε. τη διαδικασία κατάθεσης, από την Ε.Π.Ο., της επίσημης υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του τελικού του UEFA Europa Conference League του 2022 ή του 2023 στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία πρέπει να υποβληθεί στην UEFA έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020. Για τη διοργάνωση των δύο τελικών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Π.Ο. της Αλβανίας, της Γαλλίας και της Βόρειας Μακεδονίας για τα Τίρανα, το Σεντ Ετιέν και τα Σκόπια αντίστοιχα. Η απόφαση για την ανάθεση διοργάνωσης των δύο τελικών θα ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στις 03 Δεκεμβρίου 2020.

H E.E. ενέκρινε την πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής για έναρξη συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

Στη Χίο, στο διάστημα 3-11 Ιανουαρίου 2020, θα διεξαχθεί ο όμιλος νήσων για το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Κ12 και Κ14.»