Άρσεναλ: Λένο και Νταβίντ Λουίζ θέλουν την κούπα του Europa League!


Ο Μπερντ Λένο και ο Νταβίντ Λουίζ θέτουν ως βασικό στόχο της Άρσεναλ την κατάκτηση του Europa League και του Κυπέλλου Αγγλίας!

Άρσεναλ: Λένο και Νταβίντ Λουίζ θέλουν την κούπα του Europa League!

Aπό το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου βρίσκεται σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Άρσεναλ, εκμεταλλευόμενο το ότι δεν έχουν οι «κανονιέρηδες» αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Premier League, δύο παίκτες της μίλησαν στα Αγγλικά ΜΜΕ για τους στόχους της ομάδας τους στο υπόλοιπο της σεζόν.

Και δεδομένου ότι για τίτλο πρωταθλήματος δεν γεννάται λόγος (42 οι πόντοι της διαφορά της 10ης, στη βαθμολογία, ομάδας του Λονδίνου από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ!), ενώ κι η έξοδος στο Champions League είναι αρκετά δύσκολη (σ. στο -10 από την 4η και συμπολίτισσα Τσέλσι) φαίνεται πως, τόσο ο Μπερντ Λένο, όσο κι ο Νταβίντ Λουίζ δεν δυσκολεύθηκαν να βρουν το δρόμο προς τη ...δόξα.
Aλλά και προς το Champions League (απ' όπου οι Λονδρέζοι απουσιάζουν 3 χρόνια...). Αμφότεροι περνούν μέσω της κατάκτησης του Εuropa League.

Μόνο που για να φθάσουν ως εκεί χρειάζεται, σε πρώτη φάση, ν' αποκλείσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι αντίπαλος τους στην φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της «γηραιάς ηπείρου»...

Ο Γερμανός πορτιέρε στάθηκε στην βελτίωση της ομάδας του με την έλευση του νέου τεχνικού Μίκελ Αρτέτα ενώ έβαλε και το Κύπελλο στο «κάδρο» των στόχων.

«Ίσως η πρόοδος να χρειάζεται χρόνο για να φανεί, αλλά θα πρέπει να κερδίζουμε περισσότερα ματς (σ. η Άρσεναλ στο πρωτάθλημα έχει μόλις 6 νίκες σε 25 αγωνιστικές!).
Στο Europa League και το Κύπελλο έχουμε τόσο δύσκολα ματς, υπάρχουν στις διοργανώσεις τόσο μεγάλα ονόματα. Όλοι θέλουν τον τίτλο. Πέρσι είχαμε χάσει στον τελικό από την Τσέλσι και θέλουμε να ξαναβρεθούμε εκεί, αλλά και σε εκείνον του Κυπέλλου.
Όλοι μου λένε ότι η ατμόσφαιρα ενός τελικού Κυπέλλου είναι ασύγκριτη κι επίσης είναι ένας τίτλος. Εμείς θέλουμε να παίξουμε τέτοια ματς και ελπίζουμε να κερδίσουμε κάποιο τίτλο εφέτος»

«Δεν θα σταματήσω μέχρι να πάρω τίτλο με την Άρσεναλ!»

Στο ίδιο μήκος κύματος κι οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου συμπαίκτη του, Νταβίντ Λουίζ:

«Θέλω να σηκώσω τρόπαια με την Άρσεναλ και δεν θα σταματήσω μέχρι να τα καταφέρω. Έχω ακόμη αυτήν την...πείνα. Αυτός είναι ο στόχος μου.
Κατ' εμέ το βασικό για να είναι μια ομάδα νικήτρια είναι η πίστη. Αν δεν έχεις και δεν ονειρεύεσαι ή δεν πιστεύεις στο όνειρο είναι αδύνατο να τα καταφέρεις. Έχουμε την ευκαιρία στο Europa League και το Κυπέλλο και θέλουμε να παλέψουμε, μέχρι τέλους, για να είμαστε στην 4αδα του πρωταθλήματος.
Θέλουμε να ξεκινήσουμε δημιουργώντας μια αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας. Να ξέρουν όλοι ότι είναι δύσκολο να παίξουν εναντίον μας...»