Αρτέτα: «Βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση»

Ο προπονητής της Άρσεναλ Μίκελ Αρτέτα έπλεξε το εγκώμιο του παικτών του για την εμφάνισή τους στο λονδέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι (2-2)

Αρτέτα: «Βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση»

Τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του απένειμε ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, για την συνολική τους εμφάνιση στο ντέρμπι με την Τσέλσι (2-2) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Τσέλσι-Άρσεναλ 2-2: Παλικαρίσιο βαθμό οι «κανονιέρηδες» (vids)

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός προπονητής της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, είπε: «Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και θεωρώ πως βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Το πάθος που έδειξαν, ο χαρακτήρας, το μαχητικό πνεύμα όλα ήτανε εκεί. Συμβαίνει το ποδόσφαιρο κάποιος να κάνει ένα λάθος και κάποιος άλλος να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Το σημαντικό όμως είναι να σταθείς στα πόδια σου και να συνεχίσεις. Όλοι οι παίκτες μας το έκαναν αυτό.

Στο ημίχρονο αισθανόμουν ότι οι παίκτες πίστευαν πως μπορούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Αγωνιζόμαστε με πολλούς νεαρούς παίκτες κι αυτό που έγινε στο ματς με την Τσέλσι θα είναι μία μεγάλη εμπειρία για τους ίδιους: να συνεχίζουν να πιστεύουν και αν δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο τότε όλα μπορούν να συμβούν».

Πέραν αυτών, ο Αρτέτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός κλήθηκε να καλύψει το κενό της απουσίας του τιμωρημένου Ομπαμεγιάνγκ και όχι μόνο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση αλλά πέτυχε κι ένα γκολ στο ντέρμπι.

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θάρρος για να παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τον τρόπο που το έκανε ο ίδιος, να είναι η ομάδα σου με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και να έχεις απέναντί σου να σε μαρκάρει ο Αθπιλικουέτα, ο οποίος κατά την γνώμη μου είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Premier League.

Νομίζω ότι πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Λακαζέτ, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως επίσης ο Νικολά Πεπέ και όλοι όσοι αγωνίστηκαν ακόμα στο ματς. Όλοι τους παλεύουν στην προπόνηση για να μας πείσουν ότι αξίζουν να παίζουν περισσότερο στα ματς. Tους λέω να μιλούν στον αγωνιστικό χώρο και κόντρα στην Τσέλσι αυτό έκαναν», είπε κλείνοντας ο Αρτέτα.