La Liga: Ο Ιμπάνιεθ γλίτωσε την Οσασούνα, 1-1 με την Βαγιαδολίδ (upd - highlights)

Με γκολ του Ρομπέρ Ιμπάνιεθ στο 81’ η Οσασούνα αποσόβησε την πρώτη της ήττα στην La Liga και πήρε τον πόντο κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Όλα τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα, οι σκόρερ, η βαθμολογία και τα highlights στην Primera Division.

La Liga: Ο Ιμπάνιεθ γλίτωσε την Οσασούνα, 1-1 με την Βαγιαδολίδ (upd - highlights)

Πολύ κοντά στην πρώτη της εφετινή ήττα στην La Liga βρέθηκε η Οσασούνα, αλλά χάρη σε γκολ του Ρομπέρ Ιμπάνιεθ στο 81’ εξασφάλισε τον πόντο της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορίγια».

Αήττητη παραμένει η Γρανάδα στις έως τώρα εκτός έδρας αναμέτρησης της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι νεοφώτιστοι πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Σάντσες (45’) και Ερέρα (54’) στον αγώνα κόντρα στην Θέλτα στο Βίγκο και έδωσαν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα.

Βέβαια, οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με εννέα παίκτες από το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, καθώς απευθείας κόκκινη κάρτα αντίκρισαν από τον διαιτητή οι Ζόρζε Σάενθ (11') και Μπελτράν (29’).

Με φάουλ του Ζορντάν η Σεβίλλη πέρασε από την έδρα της Αλαβές (0-1) και βρέθηκε μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς.

Στο «Ανοέτα» έμελλε να σπάσει το σερί της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν την υποχρέωσε απλά στην πρώτη απώλεια βαθμών, αλλά τη νίκησε «καθαρά» με σκορ 2-0.

Όλη η... δουλειά για τη Σοσιεδάδ έγινε μέσα σε ένα τρίλεπτο στην επανάληψη, καθώς πρώτα ο Όντεγκααρντ στο 58' και ακολούθως ο Μονρεάλ στο 61' έγραψαν την ιστορία της αναμέτρησης.

Νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης είδε κι έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Λεβάντε με 3-2, με τον Μπενζεμά να σκοράρει δις και τον Αζάρ να κάνει επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα των «μερένγκες».

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας η Μπαρτσελόνα «ξέσπασε» στη Βαλένθια, την οποία συνέτριψε με σκορ 5-2 στο «Καμπ Νου». Δύο γκολ πέτυχε ο Σουάρες και από ένα οι Φατί, Ντε Γιόνγκ και Πικέ, ενώ για τις «νυχτερίδες» σκόραραν οι Γκαμεϊρό, Λόπες.

Η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπέτις και τη Χετάφε. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με το συγκρότημα της Ανδαλουσίας να ολοκληρώνει το ματς με εννιά παίκτες. Η Χετάφε προηγήθηκε στο 15' με πέναλτι του Μάτα και η Μπέτις ισοφάρισε στο 73' με πέναλτι του Χοακίν.

Το προφίλ της 4ης αγωνιστικής:

Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε 3-2
(25΄,31΄Μπενζεμά, 40΄Κασεμίρο-49΄Μαγιοράλ, 74΄Μελέρο)

Λεγανές-Βιγιαρεάλ 0-3
(26', 90' Μορένο, 39' αυτ. Σίλβα)

Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(57' Οντεργκααρντ, 60' Μονρεάλ)

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 5-2
(2' Φατί, 7' Ντε Γιόνγκ, 52' Πικέ, 61', 82' Σουάρες - 27' Γκαμεϊρό, 90'+2' Λόπες)

Έιμπαρ – Εσπανιόλ 1-2
(58’ Ραμίς-76’ Φερέιρα, 79’ Γκρανέρο)

Αλαβές – Σεβίλλη 0-1
(37’ Ζορντάν)

Θέλτα-Γρανάδα 0-2

(45' Σάντσες, 54' Ερέρα)

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 1-1

(65' Πάμπλο - 81' Ιμπάνιεθ)

Μπέτις-Χετάφε 1-1

(73' πεν. Χοακίν - 15' πεν. Μάτα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)