Ολυμπιακός: Ο Άρης τον στέλνει αναγκαστικά στο… Μπέρμιγχαμ

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του και πλέον είναι υποχρεωμένος από σήμερα να ρίξει όλο το βάρος στην Άστον Βίλα * Θα πρέπει να κάνει χαρακίρι η ΑΕΚ για να χάσει τον τίτλο. 

Ολυμπιακός: Ο Άρης τον στέλνει αναγκαστικά στο… Μπέρμιγχαμ

Δυστυχώς για τον Ολυμπιακό η ισοπαλία, που ήταν σαν ήττα, στο Χαριλάου σε συνδυασμό με τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, τον αναγκάζει να ρίξει πλέον όλο το βάρος στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ τη Μ. Πέμπτη (2/5).

Υπάρχουν ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θα πρέπει να πάνε όλα πρίμα για τον ίδιο και όλα στραβά για την ΑΕΚ. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι πιθανότητες πλέον είναι μόνο μαθηματικές...

Θα πρέπει δηλαδή ο Ολυμπιακός να κερδίσει και τα τέσσερα ματς που έχει έως το τέλος της σεζόν και η ΑΕΚ να χάσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που της απομένουν, με το ένα εξ αυτών κιόλας να είναι με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κατά την άποψή μας, πρωτίστως θα πρέπει να ξεκολλήσει από την 4η θέση...
Για να επαναφέρουμε τα πράγματα σε μία πιο ρεαλιστική βάση, ο αντικειμενικός στόχος πλέον είναι να κάνει την υπέρβαση με την Άστον Βίλα.

Επί της ουσίας είναι ο μοναδικός στόχος σε επίπεδο τίτλου που του έχει απομείνει. Στο δε πρωτάθλημα θα πρέπει πρωτίστως να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί, γιατί – κακά τα ψέματα – εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, θα πρέπει να κάνει χαρακίρι η ΑΕΚ για να χάσει τον τίτλο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το 1-1 του «Κλ .Βικελίδης», ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο ακόμη και με δύο τέρματα. Δεν ήταν κακός, πήγε στη Θεσσαλονίκη για να κερδίσει, το έδειξε στο πρώτο 45λεπτο ότι θέλει τη νίκη, αλλά έφυγε με τον βαθμό.

Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν στόχο για διάφορους λόγους (επιπόλαια τελειώματα, εξαιρετικός Κουέστα, δοκάρια), όφειλαν να είναι προσεκτικοί στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί ο Άρης θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με πολύ ψηλά την άμυνά του.

Ο Άρης έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά. Ο Μορόν είναι «παλιά καραβάνα» και όταν είδε τον Ντόη να πηγαίνει άνευρα στην μπάλα, αντιλήφθηκε ότι ήταν η ευκαιρία του για να τον υποχρεώσει σε λάθος. Σε ένα φθηνό λάθος για την ακρίβεια, το οποίο σε τέτοιο επίπεδο και ειδικά στην καμπή που βρίσκεται το πρωτάθλημα, θα πρέπει να αποφεύγεται από μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Έχει πληρώσει πολλές φορές τέτοια φθηνά λάθη ο Ολυμπιακός τη φετινή χρονιά.

Το ότι βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σχετικά γρήγορα είναι σίγουρα στα υπέρ του. Το ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και έκανε μόνο δύο τζούφιες τελικές προσπάθειες με Ζέλσον και Ελ Κααμπί από το 54’ έως το 96’, σίγουρα δείχνει κάτι ως προς τον ανορθόδοξο τρόπο που επιχείρησε να απειλήσει τον Κουέστα.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για το πρωτάθλημα. Αντιθέτως, θα πρέπει να ρίξει τώρα όλο το βάρος στο Κόνφερενς και να κυνηγήσει το όνειρο. Φαντάζει πιο ρεαλιστικό…