Άρσεναλ: Ο Κοσιελνί αρνήθηκε να ακολουθήσει την προετοιμασία

Ο αρχηγός των «κανονιέρηδων», Λοράν Κοσιελνι, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μεταβεί στις ΗΠΑ για την προετοιμασία των λονδρέζων

Άρσεναλ: Ο Κοσιελνί αρνήθηκε να ακολουθήσει την προετοιμασία

Σημαντικές εξελίξεις προέκυψαν όσον αφορά το μέλλον του Λοράν Κοσιελνί στην Άρσεναλ.

Όπως επιβεβαίωσε ο αγγλικός σύλλογος, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αρνήθηκε να ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την προετοιμασία της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τις πράξεις του Λοράν, που είναι αντίθετες με τις οδηγίες μας. Ελπίζουμε να λύσουμε το σχετικό θέμα κι αυτήν την στιγμή δεν πρόκειται να προβούμε σε κάποιο άλλο σχόλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αγγλικός σύλλογος.

Τα προβλήματα της Άρσεναλ με τον ποδοσφαιριστή ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πλευρών ο παίκτης είχε ζητήσει να μείνει ελεύθερος. Οι «κανονιέρηδες» δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του και ο Γάλλος στόπερ παρέμεινε τελικά στην ομάδα.

Πριν από λίγους μήνες Άρσεναλ και Κοσιελνί κάθισαν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν το μέλλον του τελευταίου και παρότι αρχικά φαινόταν ότι θα υπήρχε θετική εξέλιξη για τους λονδρέζους, ώστε ο 33χρονος να συνεχίσει στο «Έμιρεϊτς», τελικά το τελευταίο διάστημα όλα άλλαξαν.

Πληροφορίες από την Γαλλία υποστηρίζουν πως ο Κοσιελνί έχει δεχτεί πρόταση από την Μπορντό για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ πέραν των Γιρονδίνων, στη λίστα των υποψήφιων «μνηστήρων» για την απόκτηση του 33χρονου στόπερ βρίσκονται επίσης Ρεν και Λιόν.

Ο Κοσιελνί αγωνίζεται με τα χρώματα της Άρσεναλ από το 2010 και μέχρι σήμερα μετρά 353 εμφανίσεις και 27 γκολ, ενώ το συμβόλαιό του με τον σύλλογο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.