Φτωχότερη Τσέλσι και Premier League με τη φυγή του Αζάρ

Το ταμείο βγαίνει μείον για Τσέλσι και Premier League μετά την αποχώρηση του Εντέν Αζάρ για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φτωχότερη Τσέλσι και Premier League με τη φυγή του Αζάρ

Ο Έντεν Αζάρ ολοκλήρωσε, όπως αναμενόταν, αυτόν τον μήνα τη μεταγραφή του από την Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης κι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Τι κι αν πέρσι το καλοκαίρι πείστηκε να παραμείνει στους «μπλε» παρά το έντονο ενδιαφέρον των «μερένχες» για την απόκτησή του, τελικά εφέτος το «πρέσινγκ» της «βασίλισσας» απέδωσε «καρπούς» και ο παίκτης μετακόμισε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο την επιθετική γραμμή της Ρεάλ ενόψει της επόμενης περιόδου.

Από την άλλη, οι «μπλε» έβαλαν στο ταμείο τους το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, συν άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή μπόνους, με τη συγκεκριμένη μάλιστα μετακίνηση του Βέλγου επιθετικού να συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες στην ιστορία του αθλήματος. Άραγε, με αυτή την συμφωνία της Τσέλσι με την Ρεάλ για τα δικαιώματα του Έντεν Αζάρ βγήκαν όλοι κερδισμένοι… ή μήπως όχι;

Ο Βέλγος φορ στα επτά χρόνια της «θητείας» του στην Τσέλσι (από το 2012) κατάφερε να κατακτήσει περισσότερα τρόπαια απ’ όσα ο σπουδαίος Τιερί Ανρί στην Άρσεναλ και να πετύχει περισσότερα γκολ στην Premier League απ’ όσα ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο διάστημα της θητείας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παράλληλα, μέσα σ’ όλα, από το 2012 που αποκτήθηκε ο Αζάρ από τους «μπλε» μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή (στο ίδιο χρονικό διάστημα) που αγωνίστηκε στα μεγάλα «σαλόνια» του αγγλικού πρωταθλήματος.

Με την αποχώρηση λοιπόν του Αζάρ από την Τσέλσι ουσιαστικά το… ταμείο βγαίνει μείον! Και όχι μόνο για τους «μπλε» και τη δυναμική τους στην προσπάθεια που θα καταβάλουν την επόμενη σεζόν για την διεκδίκηση τίτλων, αλλά γενικότερα και για το ίδιο αγγλικό πρωτάθλημα, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα του διεθνούς άσου.

Και κάτι ακόμα… Η Premier League έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το μεγαλύτερο πρωτάθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα πρωτάθλημα με αμέτρητα «αστέρια» παγκόσμιας κλάσης και τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών στους πάγκους των ομάδων. Η αλήθεια όμως είναι πως την τελευταία 10ετία δεν είναι λίγα τα μεγάλα «αστέρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που αγωνίστηκαν σε αγγλικές ομάδες και αποχώρησαν από το Νησί για να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Primera Division, γεγονός που αποδεικνύει πως το «brand name» των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα παραμένει ακόμα πρώτο σε ολόκληρο τον κόσμο!

Θυμηθείτε… Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ, Λούκα Μόντριτς, Λουίς Σουάρες, Φελίπε Κουτίνιο, Χαβιέ Μασεράνο, Τιμπό Κουρτουά, τώρα ο Έντεν Αζάρ, ενώ αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα όσον αφορά και το μέλλον των Νταβίντ Ντε Χέα και Πολ Πογκμπά - που φήμες τους θέλουν να αποτελούν παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της εφετινής μεταγραφικής περιόδου.

Το «αντίο» του Αζάρ από την Τσέλσι αποτελεί έναν ακόμα κρίκο σ’ αυτήν την αλυσίδα των αποχωρήσεων και ανεξάρτητα από τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία των βρετανικών συλλόγων, το κενό συνεχίζει να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Ειδικά στην προσπάθεια των συλλόγων και για διάκριση στα Κύπελλα Ευρώπης.