Για όσους θέλουν να δουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το Πάσχα

Ενώ το εγχώριο φούτμπολ βρίσκεται σε διακοπές, λόγω Πάσχα, στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική, Ευρώπη η  «στρογγυλή θεά» κυλά κανονικά...

Για όσους θέλουν να δουν  ευρωπαϊκά πρωταθλήματα  το Πάσχα

Αντίθετα μ’ ότι συμβαίνει στα μέρη μας - όπου παίκτες παράγοντες και φίλαθλοι ετοιμάζονται για την Ανάσταση του Θεανθρώπου την… μαγειρίτσα, τα κόκκινα αβγά και το σούβλισμα του οβελία - η αγωνιστική δράση όχι μόνο συνεχίζεται αμείωτη στην υπόλοιπη «γηραία ήπειρο», αλλά το πρόγραμμα είναι εξόχως χορταστικό, καθώς περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσες και σημαντικές αναμετρήσεις.

Στην Premier League η δράση ξεκινά σήμερα (22.00) με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ, θέλοντας το τρίποντο για να επιστρέψει επικεφαλής της βαθμολογίας, αφού η, πρωτοπόρος, Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται, την Κυριακή του Πάσχα (16.05), στο Μπέρνλι.

Ωστόσο το σπουδαιότερο, βάσει «ονομάτων» , ματς είναι ο Κυριακάτικος τελικός της …4ης θέσης, μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, στο Ολντ Τράφορντ (18.30)

Έτοιμη για φιέστα τίτλου η Μπαρτσελόνα!

Στην Primera Division η Μπαρτσελόνα αν κερδίσει, εντός έδρας, τη Λεβάντε, το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου (21.45), κάνει πρόωρη …Ανάσταση αφού στέφεται, μαθηματικά, πρωταθλήτρια για 2η σερί χρονιά, 8η τα τελευταία 11 χρόνια και 26η συνολικά.

Οι Καταλανοί μπορούν να το σηκώσουν κι άνευ… αγώνος, αν η Ατλέτικο Μαδρίτης χάσει, νωρίτερα (17.15) από την Ρεάλ Βαγιαδολίδ, στο «Μετροπολιτάνο», ή θα χρειάζονται έναν πόντο, εφόσον η ομάδα του Σιμεόνε αναδειχθεί ισόπαλη.

Derby d' Italia αλλά και της κοιλάδας του Ρουρ

Στo Campionato το πρόγραμμα περιλαμβάνει derby d' Italia μεταξύ Ίντερ και της (ήδη πρωταθλήτριας) Γιουβέντους το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (21.30), ενώ στην Bundesliga ξεχωρίζει, την ίδια μέρα, το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Η 2η Μπορούσια Ντόρτμουντ φιλοξενεί, στην Βεστφαλία, την Σάλκε (16.30)

Η πρωτοπόρος, εξάλλου, Μπάγερν Μονάχου την Κυριακή του Πάσχα, πάνω... στη χώνεψη του αρνιού (19.00), φιλοξενείται από την, προτελευταία, Νυρεμβέργη.