Γκουαρντιόλα: «Δεν τρομάζει το Ολντ Τράφορντ!»

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι υπογράμμισε την πολύ καλή παράδοση που έχει "οικοδομήσει" η ομάδα του τα τελευταία χρόνια στην έδρα της, άσπονδης, συμπολίτισσας της, Γιουνάϊτεντ!

Γκουαρντιόλα: «Δεν τρομάζει το Ολντ Τράφορντ!»

Παραμονή του ντέρμπι του Μάντσεστερ, μεταξύ Γιουνάιτεντ και Σίτι, στο Ολντ Τράφορντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα παρέθεσε την συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την έκβαση του φετινού τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κατά τη διάρκεια της, ο Καταλανός μάνατζερ των "πολιτών" έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ενώ υπενθύμισε την καλή παράδοση που έχει "χτίσει" τα τελευταία χρόνια η ομάδα του στην έδρα της συμπολίτισσας.

Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του ότι "Το να παίζει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολν Τράφορντ δεν είναι τρομακτικό πια... Είναι η απόδειξη του πόσο γιγαντώθηκε η ομάδα μας την τελευταία 10ετία. Προηγουμένως ήταν δυσκολότερο. Οι παίκτες που είχαμε αυτό το διάστημα ισορρόπησαν την κατάσταση..."

Και τα λόγια του Ίβηρα δεν είναι του... αέρα, αφού οι "σίτιζενς" έχουν χάσει μόλις μια φορά στο "Θέατρο των Ονείρων" στις τελευταίες τους 7 επισκέψεις, από τον Φλεβάρη του 2011, μετρώντας 5 νίκες και μια ισοπαλία!

Μάλιστα σ' αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί ιστορικές επιτυχίες των "γαλάζιων" του Μάντσεστερ, όπως τα "διπλά" με 6-1 και 3-0!

Όλα αυτά μια ομάδα που δεν είχε καταφέρει να ...σταυρώσει νίκη στην έδρα της συμπολίτισσας από το 1974 έως το 2008!

Ωστόσο ο Γκουαρντιόλα - παρά το ότι έδειξε ...ατρόμητος στην προοπτική της επίσκεψης στο Ολντ Τράφορντ κι υπογράμμισε την καλή παράδοση που έχει η ομάδα του - δεν έδειξε αμετροέπεια προεξοφλώντας και νίκη της: "Δεν φτιάχνω θεωρίες με βάση το τι συνέβη στο παρελθόν για το τι θα γίνει στο μέλλον. Κάθε ματς είναι εντελώς διαφορετικό..."