Ισπανία: Βαθμός ανάσας για την Βαγιαδολίδ, στο κόλπο για Ευρώπη η Μπιλμπάο (vids)

Η Βαγιαδολίδ πήρε σημαντικό βαθμό απέναντι στη Χετάφε, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε την Ράγιο Βαγιεκάνο και ανέβηκε στην 7η θέση.

Ισπανία: Βαθμός ανάσας για την Βαγιαδολίδ, στο κόλπο για Ευρώπη η Μπιλμπάο (vids)

Η Βαγιαδολίδ απέσπασε έναν πολύτιμο βαθμό στην έδρας της απέναντι στη Χετάφε, καθώς βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι μαδριλένοι παρέμειναν στην 5η θέση και απέτυχαν να σκαρφαλώσουν στην 4η και να κάνουν όνειρα για Champions League.

Το σκορ άνοιξε στο 14ο λεπτό ο Μάουρο Αράμπαρι για την Χετάφε με εξαιρετικό μακρινό σουτ, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Σέρτζιο Γκουαρντιόλα ισοφάρισε σε 1-1. Στο 69' ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε σωστά πέναλτι υπέρ της Βαγιαδολίδ, με τον Ενές Ουνάλ να ευστοχεί, όπως και στις καθυστερήσεις, όπου χρειάστηκε η χρήση του VAR, με τον Χόρχε Μολίνα να σκοράρει για το τελικό 2-2. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 από το 61', λόγω αποβολής του Ματίας Ολιβέιρα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στην έδρα της απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, καθώς νίκησε 3-2 και ανέβηκε στην 7η θέση, κάνοντας όνειρα για Ευρώπη, ενώ η Ράγιο παραμένει στην 19η θέση και απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον στόχο της παραμονής.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Ινάκι Γουίλιαμς, με την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο παίκτη, ενώ στο 14' ο Ραούλ Γκαρσία αστόχησε σε πέναλτι και η Ράγιο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 45' με τον Άλεξ Μορένο να σουτάρει από πλάγια θέση. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπιλμπάο πήρε κεφάλι στο σκορ με τα γκολ των Γουίλιαμς (50') και Γκαρσία (72'), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ραούλ Ντε Τόμας στο 85'.