Ο Μουρίνιο... «κάρφωσε» τον Πογκμπά με τη Ρολς Ρόις!

Ο Πορτογάλος τεχνικός αφηγήθηκε μια άγνωστη ιστορία από την θητεία του στη Γιουνάιτεντ... φωτογραφίζοντας τον Γάλλο άσο.

Ο Μουρίνιο... «κάρφωσε» τον Πογκμπά με τη Ρολς Ρόις!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε μεσούσης της σεζόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά από μια σωρεία αρνητικών αποτελεσμάτων αλλά και τεταμένων σχέσεων με αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές του.

Φυσικά, η μεγαλύτερη ρήξη του Πορτογάλου τεχνικού με παίκτη του ήταν αυτή με τον Πολ Πογκμπά, με τους δύο άνδρες να αδυνατούν να συνυπάρξουν αρμονικά σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της κοινής τους θητείας.

Ο Μουρίνιο στο πλαίσιο προπονητικού σεμιναρίου του φρόντισε να εκθέσει τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, αναφερόμενος σε ένα περαστικό από τις ημέρες του στο Μάντσετσερ, στο οποίο δεν κατονομάζει τον Πογκμπά, αλλά η... Ρολς Ρόις αποτελεί πολύ καλή ένδειξη για το ποιον ποδοσφαιριστή εννοεί ο Special One. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Παίζαμε με μία ομάδα που απείχε 40 χιλιόμετρα από το Μάντσεστερ και ένας παίκτης με ρώτησε αν μπορούσε μετά το παιχνίδι να μην επιστρέψει μαζί με την ομάδα αλλά να επιστρέψει μόνος του. Τότε του απάντησα: "Αυτό δεν βγάζει νόημα: Αν παίζαμε στο Λονδίνο και ήθελες να μείνεις εκεί θα μπορούσαμε να το συζητούσαμε. Όμως τώρα είναι κοντά, δεν έχει νόημα". Ο παίκτης ήταν στενοχωρημένος. Έπειτα από τη νίκη που κάναμε στο ματς με πλησίασε για να μου ζητήσει το ίδιο πράγμα. Επειδή ήμουν χαρούμενος, ενέδωσα λίγο και είπα: "Τουλάχιστον ανέβα στο πούλμαν μαζί μας και ζήτα από τον σοφέρ σου να συναντηθείτε σε απόσταση 10 λεπτών από το στάδιο. Έπειτα πήγαινε όπου επιθυμείς". Και αυτός ο τύπος εξακολουθούσε να μην είναι χαρούμενος στα αποδυτήρια. Πήγα στη συνέντευξη Τύπου και όταν έφτασα στο πούλμαν της ομάδας, ήταν παρκαρισμένη δίπλα του μία Rolls-Royce με τον σοφέρ του. Το αυτοκίνητο ήταν καινούριο και η αυτού Εξοχότης ήθελε να φύγει από το γήπεδο με την Rolls-Royce του. Τώρα πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό; Του λες ότι δεν θα πάει ποτέ με την Rolls-Royce; Ή ότι μπορεί να πάει όταν είμαι χαρούμενος; Ή μπορεί να το λύσει αυτό το θέμα με διαφορετικό τρόπο για να με στείλει μόνιμα διακοπές», δήλωσε ο Special One, υπονοώντας ξεκάθαρα ότι ο Πολ Πογκμπά (ο οποίος έχει στην κατοχή αυτοκίνητο της συγκεκριμένης μάρκας) προκαλούσε επίτηδες την απόλυσή του.