Ζιντάν: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ στον Πέρεθ»

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε ο Γάλλος τεχνικός

Ζιντάν: «Δεν μπορούσα να αρνηθώ στον Πέρεθ»

Ευτυχισμένος για την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος προπονητής μίλησε για την απόφασή του να αποχωρήσει από το σύλλογο στο φινάλε της περσινής αγωνιστικής περιόδου, όπως επίσης και τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο των «μερένχες», Φλορεντίνο Πέρεθ, για την επιστροφή του στην ομάδα.

«Είμαι ευτυχισμένος που γύρισα σπίτι, είναι μία ξεχωριστή ημέρα για όλους. Έχω πολύ όμορφα συναισθήματα και τώρα σκέφτομαι μόνο τη δουλειά. Επέστρεψα επειδή μου το ζήτησε ο πρόεδρος. Σκέφτομαι να τελειώσω καλά αυτή τη σεζόν και να προετοιμάσω την επόμενη: θα πρέπει να δουλέψουμε. Είμαι εδώ επειδή αγαπώ αυτό το σύλλογο. Μόλις με κάλεσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ σκέφτηκα να επιστρέψω, αυτή ήταν η μοναδική μου σκέψη. Δεν μπορούσα να του αρνηθώ», είπε αρχικά.

Για την απόφασή του να αποχωρήσει πέρσι το καλοκαίρι έπειτα από την κατάκτηση του τρίτου σερί Champions League, σημείωσε: «Όταν έφυγα, ήταν η σωστή στιγμή για να φύγω, νομίζω ότι οι παίκτες χρειάζονταν μία αλλαγή. Δεν ήταν πως ήθελα να φύγω. Απλά σκέφτηκα πως μετά από 2,5 χρόνια που κατακτήσαμε σχεδόν τα πάντα, χρειάζονταν κάτι άλλο για να διατηρήσουν εκείνο το μομέντουμ. Υπήρχαν πράγματα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω ότι πήρα τότε τη σωστή απόφαση. Είχα άλλες προτάσεις αλλά ήξερα πως δεν ήθελα να αναλάβω άλλους συλλόγους».

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο οι «μερένχες» αποκλείστηκαν σε Champions League, Κύπελλο Ισπανίας και έμειναν ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα ο «Ζιζού» υποστήριξε: «Όταν έχεις μεγάλες επιτυχίες, είναι λογικό να έρθει και η πτώση. Αυτό συνέβη φέτος. Έβλεπα την κατάσταση απ'έξω αλλά ένιωθα κομμάτι από αυτό επειδή είναι παίκτες μου. Δεν είμαι χαρούμενος από το πώς πήγαν τα πράγματα, ούτε οι παίκτες μου. Πρέπει να δούμε τι λείπει, πώς θα τα πάμε καλά σε αυτά τα τελευταία 11 ματς και να χτίσουμε μία καλή πλατφόρμα για το μέλλον».