Ο «αετός» Μιλιβόγεβιτς στο κυνήγι της ιστορίας!

Η εξαιρετική πορεία του 27χρονου πρώην άσου του Ολυμπιακού στην Κρίσταλ Πάλας και το ρεκόρ του Σάβο Μιλόσεβιτς που θα επιδιώξει να καταρρίψει στην Premier League.

Ο «αετός» Μιλιβόγεβιτς στο κυνήγι της ιστορίας!

Όταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς πέρασε το κατώφλι του «Γ. Καραϊσκάκης» το καλοκαίρι του 2014 ίσως ελάχιστοι περίμεναν πως θα διέγραφε μία τόσο εξαιρετική πορεία στους αγωνιστικούς χώρους. Κι όμως, ο Σέρβος μέσος, έπειτα και από τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην Κρίσταλ Πάλας, δεν σταματά να εισπράττει τα εύσημα για τα… κατορθώματά του στο χορτάρι και να γράφει συνεχώς «χρυσές» σελίδες στη «βίβλο» της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Στο Νησί το όνομά του βρίσκεται τα τελευταία χρόνια συνεχώς στο επίκεντρο για την τεράστια συμβολή του στις αναμετρήσεις των «αετών», των οποίων μάλιστα φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό έγινε και την περασμένη Κυριακή όταν βρήκε δίχτυα στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 4-1 επί της Λέστερ για την 27η αγωνιστική.

Ο 27χρονος έφτασε τα 20 συνολικά γκολ από τη μέρα που έκανε το ντεμπούτο του στο σύλλογο της Premier League και η επίδοση αυτή τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ μεταξύ των συμπαικτών του στην Κρίσταλ Πάλας. Το αξιοσημείωτο, δε, είναι πως ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού έχει πετύχει ισάριθμα γκολ την τρέχουσα περίοδο στο θεσμό με παίκτες όπως ο Ρομέλου Λουκάκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Λιρόι Σανέ της Μάντσεστερ Σίτι.

Το ρεκόρ που κρατά 21 χρόνια στα αγγλικά «σαλόνια»

Ενόψει της συνέχειας, ο Μιλιβόγεβιτς βρίσκεται απέναντι σε ένα μεγάλο ρεκόρ το οποίο θα επιδιώξει να καταρρίψει μέσα στο επόμενο διάστημα. Κι αυτό είναι το ρεκόρ των γκολ Σέρβου παίκτη στα «σαλόνια» της Premier League, που κατέχει ακόμα ο Σάβο Μιλόσεβιτς από την τριετή του θητείας στην Άστον Βίλα (1995-1998) όταν βρήκε 29 φορές το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Από το συγκεκριμένο επίτευγμα ο Μιλιβόγεβιτς απέχει μόλις εννέα τέρματα έστω για να το ισοφαρίσει και μένει να φανεί πλέον αν θα συνεχίσει αυτήν την εξαιρετική του πορεία στην Premier ώστε να βάλει το όνομά του στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, πάντως, ο Μιλιβόγεβιτς πλησίασε τον Μιλόσεβιτς σε ένα άλλο ρεκόρ, καθώς έγινε ο δεύτερος Σέρβος ποδοσφαιριστής που πέτυχε τουλάχιστον 10 γκολ σε μία σεζόν στην Premier League. Συγκεκριμένα, ο ίδιος σταμάτησε στα 10 κι έγινε ο πρώτος μέσος στην ιστορία της Κρίσταλ Πάλας που έφτασε αυτόν τον αριθμό τερμάτων στην κατηγορία. Αντίθετα, ο Μιλόσεβιτς είχε πετύχει 12 την περίοδο 1995/96 με τους «χωριάτες» του Μπέρμιγχαμ.

Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική λίστα των Σέρβων σκόρερ στην Premier League βρίσκεται και το όνομα ενός ακόμα πρώην «ερυθρόλευκου» άσου. Ο λόγος για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος είχε παίξει μισή σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου (την περίοδο 1995/96) με τα χρώματα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και είχε σκοράρει τέσσερις φορές σε 16 εμφανίσεις του με τις «κουκουβάγιες».