Φλορεντίνο, εσύ φταις!

Η ανακοίνωση που έδειξε τον Λοπετέγκι ως μοναδικό υπεύθυνο για την κατρακύλα της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Φλορεντίνο, εσύ φταις!

Δεν είναι ο μόνος. Δεν είναι ο πρώτος. Αλλά θα περίμενε κανείς από τον πρόεδρο της κορυφαίας ομάδας του 20ου αιώνα, εκείνης που είναι πολυνίκης στο εγχώριο πρωτάθλημα της και στο Champions League, εκείνη βρε αδερφέ που έχει 3 σερί “κύπελλα με τα μεγάλα αυτιά” περισσότερη μεγαλοψυχία. Και περισσότερη αυτοκριτική διάθεση.

Αντίθετα, ο Φλορεντίνο Πέρεθ απέδειξε ότι έχει… δυσανεξία στη δεύτερη κι έλλειμμα της πρώτης, προχωρώντας σε μια ανακοίνωση… αλεξικέραυνο ώστε η ηλεκτρική εκκένωση που διαπερνά τον οργανισμό της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πέντε αγωνιστικές και κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή με την 5αρα στο κλάσικο της Βαρκελώνης να μην ακουμπήσει το σεπτό πρόσωπο του ιδίου!

Στα μέρη μας λέμε πως “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” σε τέτοιες περιπτώσεις, και παρότι οι γνώσεις των ισπανικών μου είναι περιορισμένες, μάλλον κάποια ανάλογη θα πρέπει να έχουν και στην Ιβηρική.

Έτσι η “Marca”, παρότι συνηθέστατα, απηχεί τις βουλές του στην ηλεκτρονική της έκδοση, φιλοξένησε απόψεις όπως “Στην κορυφή της πυραμίδας των υπευθύνων για ότι συνέβη είναι ο πρόεδρος” και “Όταν διώχνεις τον προπονητή Οκτώβρη μήνα η ευθύνη είναι εκείνου που τον έβαλε εκεί”.

Χωρίς να παραγνωριστεί η ατομική ευθύνη του Χουλέν Λοπετέγκι για την 9η θέση στο πρωτάθλημα, τις 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη (1 β. συγκομιδής) και τα 481 λεπτά δίχως γκολ, δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια κανείς σ’ εκείνες του 71χρονου επιχειρηματία.

Το ξήλωμα του (μαδριλένικου) πουλόβερ...

Άλλωστε πριν έρθει ο Λοπετέγκι είχε προηγηθεί το ξήλωμα του πουλόβερ με το διαζύγιο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εκείνο με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο πρώτος δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του τελικού του Champions League ανακοίνωνε ότι αποχωρεί.

Ανεξαρτήτως αν έπρεπε, o Πέρεθ, να υποκύψει στα καπρίτσια του Πορτογάλου, που ήθελε παραπάνω λεφτά νιώθοντας πληγωμένο τον εγωισμό του γιατί οι Μέσι και Νεϊμάρ παίρνουν περισσότερα, ανεξαρτήτως του ότι τα 112 εκ. ευρώ που προσπορίστηκε για τον 33χρονο άσο συνιστούν κέρδος σε σχέση με τα 94 που είχε δώσει το 2009 για να τον πάρει, το αγωνιστικό του κενό δεν καλύφθηκε. Ούτε το ηγετικό προφίλ του.

Καλοί, οι Μπενζεμά και Μπέιλ αλλά o Κριστιάνο (ο οποίος τον έβγαλε στη... σέντρα χθες με δηλώσεις του) δεν είναι! Συν ότι δεν ήρθε κανείς από τους Αζάρ, Νεϊμάρ κι Εμπαπέ με τους οποίους ο φίλα προσκείμενος Τύπος της Μαδρίτης βομβάρδισε το αγοραστικό του κοινό.

Αντ’ αυτών κατέφθασε ο νεαρός Βραζιλιάνος Βινίσιους Τζούνιορ -που ακόμη παίζει στη 2η ομάδα του συλλόγου- ο Κουρτουά (παρότι υπήρχε ο κάτοχος 3 Champions League Κέιλορ Νάβας), ο Οντριοθόλα κι ο Μαριάνο Ντίαθ...

Έτσι όταν τελείωσε ο «μήνας του μέλιτος», που κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειαζόταν τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι είναι πιο ομαδική πλέον, όλοι ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Κι ο Λοπετέγκι που ανέλαβε την «καυτή πατάτα» της διαδοχής του Ζιντάν, έγινε ο 13ος προπονητής που απολύει ο προπονητοφάγος Φλορεντίνο Πέρεθ! Ο οποίος με 19 χρόνια λιγότερα στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, από τον Σαντιάγκο Μπερναμπέου (34 έναντι 15), είναι κοντά στο να φτάσει τους προπονητές του (16)!

Αλαζονεία, προχειρότητα και πανικός

Οι τελευταίοι μήνες της διοίκησης Πέρεθ αποπνέουν αλαζονεία, προχειρότητα και πανικό. H πρώτη προκύπτει από το ότι ο τελευταίος βασικός της 11αδας, που αποκτήθηκε, είναι ο Κρόος (2014).

Έκτοτε οι παίκτες που έρχονται είναι συμπληρωματικοί του κορμού. Που ναι μεν κέρδισε 3 διαδοχικά Champions League, αλλά η λάμψη τους μάλλον... στραβώνει, αφού πέρσι η ομάδα ήταν 3η στο -17 από την Μπαρτσελόνα κι αποκλεισμένη στο Κύπελλο από τη Λεγκανές εντός έδρας!

Ο πανικός έγινε σαφής στη διαχείριση της παραίτησης Ζιντάν καταλήγοντας μετά από διαδοχικές αρνήσεις άλλων τεχνικών στην «κλοπή» του Λοπετέγκι από την Εθνική ομάδα δύο μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ!

Όσο για την προχειρότητα; Εδώ κι ένα μήνα φαίνεται πως το πράγμα με τον Βάσκο «δεν τράβαγε» κι ενώ «διαρρεόταν» επικείμενη συμφωνία με τον Κόντε τελικά κατέληξε με υπηρεσιακό τον Σολάρι και...βλέπουμε!

Φήμες θέλουν τον Ιταλό να ζήτησε σέντερ μπακ κι επιθετικό πρώτης γραμμής το χειμώνα για ν’ αναλάβει. Τέτοιες εγγυήσεις δεν έλαβε και γι αυτό ο Πέρεθ στράφηκε στον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Άλλον έναν προπονητή εθνικής...