La Liga: Μιας... πεντάρας Ρεάλ και Λοπετέγκι (5-1)!

Με χατ-τρικ του Λουίς Σουάρες -ο οποίος έγινε πρόσφατα μπαμπάς για τρίτη φορά!- οι «μπλαουγκράνα» μετέτρεψαν το κλάσικο σε μονόπλευρη ποδοσφαιρική παράσταση, διασύροντας την ομάδα της Μαδρίτης στο «Καμπ Νου».

La Liga: Μιας... πεντάρας Ρεάλ και Λοπετέγκι (5-1)!

Τι κι αν δεν είχε τον τραυματία Μέσι; Η Μπαρτσελόνα απέδειξε, όπως και την περασμένη Τετάρτη, με την Ίντερ, ότι μπορεί και χωρίς τον αρχηγό και κορυφαίο σκόρερ της (και της Πριμέρα) διαλύοντας την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο κλάσικο χωρίς τον Αργεντινό και τον Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2007!

Οι "μπλαουγκράνα" με κορυφαίο τον Λουίς Σουάρες -που έπαιξε και για τον τραυματία κολλητό του - διέλυσε την αιώνια αντίπαλο της με 5-1 με δικά του τρία γκολ! Όσα και τα… παιδιά του, αφού τις προάλλες έγινε για τρίτη φορά πατέρας!

Έτσι οι Καταλανοί επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ξέφυγαν στο +7 από τους "μερένγκες" και τελείωσαν τον Χουλέν Λοπετέγκι που μετά από αυτή την συντριβή θα άρει όλες τις αμαρτίες του οργανισμού των "μπλάνκος".

Στα αξιοσημείωτα οι 30 πάσες που οι Καταλανοί άλλαξαν ώσπου ο Κοουτίνιο να πετύχει το παρθενικό του τέρμα σε κλάσικο, μετά από γύρισμα του Άλμπα, οι οποίες συνιστούν ρεκόρ στις αναμετρήσεις των δύο αιωνίων της Πριμέρα τουλάχιστον από την σεζόν 2005-06.

Το 2-0 έγινε από το πρώτο γκολ από VAR μ' εύστοχο πέναλτι του Σουάρες (που κέρδισε την εσχάτη των ποινών από σπρώξιμο του Βαράν). Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι "μερένχες" μείωσαν με το τρίτο γκολ του Μαρσέλο σε ισάριθμα ματς (τα δύο με το… δεξί), είχαν δοκάρι (56') με τον Μόντριτς το οποίο ισοφάρισε (61') ο Σουάρες.

Όμως όταν ο Ουρουγουανός έκανε το 3-1 μ' απίθανη κεφαλιά κατέρρευσε. Ο Βαλβέρδε έχοντας περάσει τον Σέρχι Ρομπέρτο δεξί εξτρέμ έκανε… ματ, αφού ο Καταλανός σέρβιρε δύο τέρματα στο Λατίνο, με τον Ντεμπελέ να κάνει το ίδιο στον έτερο νεοεισελθόντα Αρτούρο Βιδάλ που πέτυχε το παρθενικό του τέρμα στην Μπάρτσα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλε, Άλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Άρτουρ (85' Βιδάλ), Ραφίνια (69' Σεμέδο), Κοουτίνιο (74' Ντεμπελέ), Σουάρες.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χουλέν Λοπετέγκι): Κουρτουά, Νάτσο (46' Λούκας Βάσκεθ), Μαρσέλο (λ.τρ. 82' Μαριάνο), Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Μπέϊλ (78' Ασένσιο).