Ζότα: «Επίτευγμα τα 50 γκολ - Θα προσαρμοστούμε χωρίς τον Σαλάχ» (vid)

Ο Ντιόγκο Ζότα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της Λίβερπουλ, αφού έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του μετά την πρόσφατη επιστροφή του από τραυματισμό.

Ζότα: «Επίτευγμα τα 50 γκολ - Θα προσαρμοστούμε χωρίς τον Σαλάχ» (vid)

Ο Ντιόγκο Ζότα ήρθε από τον πάγκο για τη Λίβερπουλ εναντίον της Μπέρνλι την Boxing Day για να σκοράρει ένα σημαντικό γκολ στις καθυστερήσεις και να σφραγίσει τους τρεις βαθμούς στη νίκη με 2-0 στο Τερφ Μουρ, και στη συνέχεια μοίρασε μια ασίστ στη νίκη με 4-2 επί της Νιούκαστλ στο Άνφιλντ την Πρωτοχρονιά.

Ο Πορτογάλος κυνηγός έλειπε από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από τα τέλη Νοεμβρίου και η επιστροφή του μπορεί να αποδειχθεί πως ήρθε την κατάλληλη στιγμή με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να έχει πλέον αναχωρήσει για το επερχόμενο τουρνουά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

«Είναι ίσως ο χειρότερος μήνας [ο Δεκέμβριος] για να είσαι τραυματίας, λόγω της ποσότητας των αγώνων που έχουμε», δήλωσε ο Ζότα.

«Αλλά τουλάχιστον η ομάδα στο γήπεδο έπαιρνε αυτούς τους τρεις βαθμούς, παρόλο που όταν δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε δύο φορές στην έδρα μας, αυτό ήταν ίσως το χειρότερο κομμάτι, καταφέραμε να αποφύγουμε την ήττα και καταφέραμε να είμαστε εκεί [στην] κορυφή του πρωταθλήματος. Επιστρέφω εδώ τώρα και θέλω να βοηθήσω, ειδικά αυτόν τον μήνα που χάσαμε άλλους δύο παίκτες, τον [Ουαταρού] Έντο και τον Mο Σαλάχ, χρειαζόμαστε όλους σε φόρμα και έτοιμους να βοηθήσουν».

Για την αντιμετώπιση της απουσίας του Σαλάχ, πρόσθεσε: «Αν θυμάμαι καλά τα καταφέραμε αρκετά καλά πριν από δύο χρόνια, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο γιατί η ομάδα έχει συνηθίσει να έχει τον Μο στη δεξιά πτέρυγα και ξέρουμε τι απειλή είναι για τον αντίπαλο. Και μόνο η παρουσία του, ακόμα και μερικές φορές χωρίς να αγγίζει την μπάλα, είναι αρκετή.

Δεν θα το έχουμε αυτό, είναι βέβαιο, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. Από την άλλη πλευρά, ξέρω ότι έχουμε την ποιότητα σε αυτή την ομάδα για να κάνουμε την απουσία του να φαίνεται σαν να μην συμβαίνει, ελπίζω ότι αυτό θα γίνει. Ξέρουμε ότι μαζί του θα είναι πιο εύκολο, αλλά είμαστε όλοι έτοιμοι να προσπαθήσουμε».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή του στο σκοράρισμα:

«Είπα αυτή την ιστορία, αλλά ήταν ένα ιδιαίτερο 24ωρο, γιατί δεν περίμενα πραγματικά να είμαι στην ενδεκάδα του αγώνα. Ήμουν με την οικογένειά μου στο σπίτι για τα Χριστούγεννα και μόλις επέστρεψα είπα: "Κοιτάξτε, δεν μπορείτε να ταξιδέψετε αύριο γιατί θα είμαι στην ομάδα της Μπέρνλι, οπότε σας θέλω εκεί μαζί μου και, παρεμπιπτόντως, θα σκοράρω".

Αλλάξαμε τα πάντα, είχα έτοιμο και αυτόν τον πανηγυρισμό και χάρηκα πολύ όταν η μπάλα μπήκε μέσα. Νομίζω ότι ο Γιούργκεν είπε, και ήταν απόλυτα λογικό, [ότι είμαι] ένα αγόρι γεμάτο πεποίθηση, και αυτό ήταν αλήθεια. Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για μένα και για την οικογένειά μου και όλοι ήταν χαρούμενοι στο τέλος».

Για την υποστήριξη από τους φίλους της Λίβερπουλ:

«Είναι ένα συναίσθημα υπερηφάνειας. Προφανώς με αναγνωρίζουν ως ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας και ήμουν εκτός για ένα χρονικό διάστημα. Μόλις βγαίνω για ζέσταμα με είδαν και άρχισαν να τραγουδούν. Νιώθεις ότι όλα είναι στο σωστό μέρος εκείνη τη στιγμή και θέλεις απλά να βγεις στο γήπεδο και να τους κάνεις να χαμογελάσουν στο τέλος, όπως έκανα εγώ. Ήταν μια τέλεια βραδιά, αν και έκανε παγωνιά!»

Για το πώς έφτασε τα 50 γκολ με τη Λίβερπουλ εκείνο το βράδυ και πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι του:

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα, δεν γνώριζα ότι θα ήταν 50, αλλά είναι ένα καλό ορόσημο. Αν και πέρασα πολύ καιρό τραυματίας, δυστυχώς για μένα, είναι ένα επίτευγμα και το βλέπω ως έναν ακόμη λόγο για να είμαι περήφανος.

Σίγουρα δεν είμαι ο ίδιος παίκτης που μπήκε για πρώτη φορά στην πόρτα πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια σχεδόν. Νομίζω ότι είμαι καλύτερος τώρα, καταλαβαίνω καλύτερα το παιχνίδι, νιώθω ότι είμαι σωστά στο σπίτι μου και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο ξέρω τι σημαίνει για αυτούς τους οπαδούς και τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει ποδοσφαιρικά παιχνίδια και αυτό είναι τελικά αυτό που θέλουν όλοι».

Για το αν αισθάνεται φρέσκος και έτοιμος μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό:

«Φρέσκος, ναι, αλλά προφανώς είναι ένα διάλειμμα στο ρυθμό. Έπαιξα 10 λεπτά στο Μπέρνλι και έπαιξα μισή ώρα με τη Νιούκαστλ, οπότε ακόμα εξελίσσομαι και στο κύπελλο ελπίζω [να πάρω] μερικά λεπτά ακόμα. Ακόμα το χτίζουμε - παρόλο που θα μπορούσα να είμαι φρέσκος, υπάρχει αυτός ο ρυθμός που προφανώς χάνεις όταν είσαι εκτός για κάποιο χρονικό διάστημα».