Ποιο να πρωτοδείς: Τα 5 ευρωπαϊκά ντέρμπι της ημέρας!

Πέντε μεγάλες αναμετρήσεις σε πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιφυλάσσει το αθλητικό πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου. Δείτε τις ώρες και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων. 

Ποιο να πρωτοδείς: Τα 5 ευρωπαϊκά ντέρμπι της ημέρας!

Έντονη αγωνιστική δράση προσφέρουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την Κυριακή 28/10. Συγκεκριμένα, ντέρμπι και μεγάλες αναμετρήσεις διεξάγονται σε Eredivisie, La Liga, Serie A και Premier League.

Αναλυτικά:

Άγιαξ - Φέγενορντ

Ματς - «κλειδί» για τη δεύτερη θέση της Eredivisie θα δώσουν Άγιαξ και Φέγενορντ. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, με τη σημερινή του αντίπαλο να τον ακολουθεί κατά πόδας (3η θέση - 22 βαθμοί). Το ματς θα διεξαχθεί στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 1.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

Ένα ντέρμπι που δεν χρειάζεται συστάσεις μόνο δύο λέξεις: "El Clasico". Μπορεί το σημερινό παραδοσιακό ισπανικό ντέρμπι να μην έχει την λάμψη που είχε άλλες χρόνιες, λόγω της απουσίας Ρονάλντο και Μέσι, ωστόσο συνεχίζει να παρουσιάζει ενδιαφέρον και να αποτελεί κυρίως ένα ματς γοήτρου. Η Μπαρτσελόνα (2η - 18 β.) ψάχνει τη νίκη επί της «αιωνίας» αντιπάλου της για να πατήσει και πάλι κορυφή, προσπερνώντας την Ατλέτικο η οποία προηγείται με ένα βαθμό. Στο στρατόπεδο της Ρεάλ (8η - 14 β.), αυτό το ματς θεωρείται κρίσιμο για το μέλλον του Λοπετέγκι στον πάγκο των Μαδριλένων, πέρα από το αγωνιστικό και βαθμολoγικό κίνητρο. Στις 17:30 θα δούμε τον μεγάλο αγώνα της La Liga στο Cosmote Sport 1.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον

Ένα όχι και τόσο... παραδοσιακό ντέρμπι της Premier League, που ωστόσο λογίζεται ως τέτοιο λόγω βαθμολογικών συνθηκών. Συγκεκριμένα, οι 10οι με 14 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονται στο «Ολντ Τράφορντ» τα 8α με 15 βαθμούς «ζαχαρωτά» σε μία μάχη που μπορεί να κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας. Το ματς θα διεξαχθεί στις 18:00 με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 2.

Νάπολι - Ρόμα

Μια αναμέτρηση με μεγάλη ιστορία ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ιταλικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (2η - 21 β.), η οποία θέλει να παραμείνει στο κατόπι της πρωτοπόρου Γιουβέντους φιλοξενεί την ομάδα του Κώστα Μανωλά, η οποία πασχίζει να σκαρφαλώσει ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα (7η - 14 β.). Σέντρα στην μεγάλη αναμέτρηση στις 21:30 (ώρα Ελλάδας) με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2.

Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν

Την ευκαιρία να γράψει ευρωπαϊκή ιστορία έχει απόψε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας με «διπλό» στη Μασσαλία, θα έχουν κάνει το 11/11 και την καλύτερη εκκίνηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Από την άλλη πλευρά η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου ψάχνουν την αγωνιστική σταθερότητα για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την (ρεαλιστικά) εφικτή 2η θέση της Ligue 1. Οι Μασσαλοί βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς, ενώ οι Παριζιάνοι προελαύνουν με 30 στην 1η θέση. Το ματς θα διεξαχθεί στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports 3.