Λίβερπουλ: Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Ρόμπερτσον

Ο Άντι Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες καθώς θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για τον τραυματισμό του στον δεξιό ώμο.

Λίβερπουλ: Περνάει την πόρτα του χειρουργείου ο Ρόμπερτσον

Ο Άντι Ρόμπερτσον θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες, καθώς ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ ετοιμάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο.

Ο αρχηγός της Σκωτίας τραυματίστηκε στην ήττα της περασμένης εβδομάδας στα προκριματικά του Euro 2024 από την Ισπανία έπειτα από μια σύγκρουση με τον τερματοφύλακα Ουνάι Σιμόν.

Ο Ρόμπερτσον, ο οποίος εξάρθρωσε τον δεξιό του ώμο, επέστρεψε στη Λίβερπουλ για να συζητήσει με το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου και τους ειδικούς τον καλύτερο τρόπο δράσης.

Χωρίς χειρουργική επέμβαση, θα μπορούσε να έχει επιστρέψει στο παιχνίδι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, αλλά αυτό θα είχε σημαντικό κίνδυνο να συμβεί ξανά.

Αντ' αυτού, θεωρήθηκε ότι η πιο λογική και υπεύθυνη απόφαση ήταν να υποβληθεί σε επέμβαση, η οποία θα οδηγήσει σε περίπου 10 έως 12 εβδομάδες απουσίας. Η χειρουργική επέμβαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ρόμπερτσον είναι απίθανο να παίξει ξανά μέχρι το 2024 και θα λείψει από τους κρίσιμους αγώνες της Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ.

Ο 29χρονος, ο οποίος ήταν πανταχού παρών στην Premier League μέχρι στιγμής φέτος, έχει μετρήσει 275 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ από το 2017 που μετακόμισε από τη Χαλ Σίτι με 8 εκατ. λίρες (τώρα 9,7 εκατ. δολάρια) και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απουσία στην καριέρα του στο Άνφιλντ.

Ο Έλληνας διεθνής Κώστας Τσιμίκας θα αντικαταστήσει τον αριστερό μπακ - αρχής γενομένης από το ντέρμπι του Σαββάτου με την Έβερτον.