Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Φαμπίνιο, «κλείνει» στην Αλ Ιτιχάντ

Ο Φαμπίνιο είναι έτοιμος για την μεταγραφή του στην Αλ Ιτιχάντ, αφού η Λίβερπουλ άφησε τον Βραζιλιάνο μέσο εκτός αποστολής για τα ματς με Μπάγερν και Λέστερ στην Ασία.

Λίβερπουλ: Εκτός αποστολής ο Φαμπίνιο, «κλείνει» στην Αλ Ιτιχάντ

Ο Φαμπίνιο έμεινε εκτός της αποστολής της Λίβερπουλ για το ταξίδι προετοιμασίας στη Σιγκαπούρη, με τον μέσο να αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη σαουδαραβική Αλ Ιτιχάντ.

Η μετακίνηση είχε τεθεί σε κίνδυνο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι συνομιλίες είχαν κολλήσει σχετικά με τη δομή της πληρωμής της μεταγραφής. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις έχουν έκτοτε ξαναρχίσει με όλες τις πλευρές να έχουν δεσμευτεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος ήταν στόχος ενός πακέτου 40 εκατομμυρίων λιρών (52 εκατ. δολαρίων) από την Αλ Ιτιχάντ, καθώς οι ομάδες της Pro League της Σαουδικής Αραβίας συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους δαπάνες μετά την ανάληψη του ελέγχου των τεσσάρων μεγαλύτερων συλλόγων από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της χώρας.

Η προσπάθεια της Αλ Ιτιχάντ να προσλάβει τον Φαμπίνιο τον είδε να μένει εκτός της ομάδας του προπονητή Γιούργκεν Κλοπ για την καλοκαιρινή προετοιμασία στη Γερμανία, από την οποία επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα.

Την Πέμπτη η αποστολή των Κόκκινων πέταξε για Σιγκαπούρη και σε αυτό το ταξίδι μιας εβδομάδας θα δώσει φιλικά παιχνίδια με τη Λέστερ και τη Μπάγερν Μονάχου.

Εκτός από τον Φαμπίνιο, ο Τιάγκο Αλκαντάρα και ο Στέφαν Μπάιτσετιτς λείπουν επίσης από την 27μελή αποστολή για το ταξίδι, με το δίδυμο να μένει στο Μέρσεϊσαϊντ για να συνεχίσει την αποκατάσταση των τραυματισμών του.

Η Λίβερπουλ έχει στοχεύσει ως αντικαταστάτη του Φαμπίνιο τον Ρομέο Λάβια της Σαουθάμπτον. Η αρχική τους προσφορά ύψους 37 εκατομμυρίων λιρών για τον Βέλγο διεθνή απορρίφθηκε, αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των συλλόγων συνεχίζονται με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Φημολογούνταν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ναυαγήσει λόγω ενός πρωτοφανή κανόνα στη Σαουδική Αραβία που απαγορεύει τη ράτσα των σκύλων που έχει στην κατοχή του ο Φαμπίνιο. Ωστόσο, οποιαδήποτε αμφιβολία για την κίνηση αυτή δεν είχε καμία σχέση με τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ του.

Ο Φαμπίνιο ήταν και πάλι βασικός παίκτης για τον Γιούργκεν Κλοπ την περασμένη σεζόν κάνοντας 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Αλ Ιτιχάντ, εν τω μεταξύ, έχει ήδη αποκτήσει τον πρώην μέσο της Τσέλσι Ν'Γκόλο Καντέ και τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά, καθώς και τον Ζότα, ο οποίος έφτασε από τη Σέλτικ νωρίτερα αυτό το μήνα.