Λίβερπουλ: Πρώτη πρόταση για Λάβια - Πιθανή η παραμονή Φαμπίνιο

Η Λίβερπουλ είδε την πρώτη της πρόταση ύψους 37 εκατομμυρίων λιρών για τον Ρομέο Λάβια να απορρίπτεται από τη Σαουθάμπτον. Την ίδια ώρα, δεν είναι σίγουρη η μεταγραφή του Φαμπίνιο στη Σαουδική Αραβία

Λίβερπουλ: Πρώτη πρόταση για Λάβια - Πιθανή η παραμονή Φαμπίνιο

Η Σαουθάμπτον απέρριψε την προσφορά 37 εκατομμυρίων λιρών για τον Ρομέο Λάβια από τη Λίβερπουλ.

Οι προσωπικοί όροι του Λάβια για την προτεινόμενη μετακίνηση στο Άνφιλντ δεν θα αποτελέσουν θέμα.

Η Σαουθάμπτον αναζητά 50 εκατ. λίρες για τον Λάβια, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της νότιας ακτής από την Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 19χρονος αποτελεί στόχο της Λίβερπουλ, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει το τμήμα της μεσαίας γραμμής της μετά τις αποχωρήσεις των Κεϊτά, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και Αρτούρ το καλοκαίρι.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη κινηθεί για να συμπληρώσει τη μεσαία της γραμμή, με τον Αλέξις Μακ Άλιστερ να υπογράφει από την Μπράιτον και τον Ντομινίκ Σομπόσλαϊ να έρχεται από την Λειψία.

Ο Λάβια είχε 29 συμμετοχές καθώς η Σαουθάμπτον υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν, χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της περιόδου λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό. Ήταν επίσης αντικείμενο προσέγγισης 50 εκατομμυρίων λιρών από την Τσέλσι τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει στη Σαουθάμπτον μόλις λίγους μήνες νωρίτερα.

Η Λίβερπουλ πρόκειται επίσης να χάσει τον αρχηγό Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος συμφώνησε να μετακομίσει στην Αλ-Ετιφάκ, ομάδα της Saudi Pro League. Ήταν προετοιμασμένοι να δουν και τον Φαμπίνιο να φεύγει για την Αλ Ιτιχάντ, αλλά αυτή η κίνηση κινδυνεύει.

Ο 29χρονο(52 εκατ. δολαρίων) - και όλα τα μέρη παραμένουν δεσμευμένα να το πετύχουν αν είναι δυνατόν.

Οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις συνεχίζονται, με την επιθυμία της Αλ Ιτιχάντ να τον υπογράψει να είναι αμείωτη.

Όμως υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία και, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Φαμπίνιο θα συνεχίσει την προετοιμασία με τη Λίβερπουλ την Τετάρτη.

Η προσπάθεια της Αλ Ιτιχάντ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου διεθνή παίκτη τον είδε να μένει εκτός της ομάδας του προπονητή Γιούργκεν Κλοπ για την καλοκαιρινή προετοιμασία στη Γερμανία, από την οποία επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα.

Ο ίδιος ο Φαμπίνιο είναι πλέον πίσω στο Λίβερπουλ και θα συναντήσει ξανά τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο AXA, εκτός αν υπάρξει εκ των προτέρων κάποια εξέλιξη.

Ο παίκτης -με συμβόλαιο μέχρι το 2026- λέγεται ότι συμπεριφέρθηκε άψογα καθ' όλη τη διάρκεια και οι ισχυροί δεσμοί που έχει ο εκπρόσωπός του, Χόρχε Μέντες, με τη Λίβερπουλ και τη Σαουδική Αραβία καθιστούν πιθανή την πραγματοποίηση της αλλαγής παρά την κωλυσιεργία.

Είχε ακουστεί ότι η συμφωνία θα μπορούσε να ναυαγήσει εξαιτίας ενός φαινομενικού κανόνα στη Σαουδική Αραβία που απαγορεύει τη ράτσα των σκύλων που έχει στην κατοχή του ο Φαμπίνιο. Ωστόσο, η όποια αμφιβολία σχετικά με τη μετακίνηση δεν έχει να κάνει με τα δύο γαλλικά μπουλντόγκ του.