Έβερτον – Άρσεναλ 1-0: Κέρασε… φαρμάκι τους «κανονιέρηδες» στο ντεμπούτο του Ντάις

Η Έβερτον, στο ντεμπούτο του Σον Ντάις στον πάγκο της, κέρδισε 1-0 την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Premier League. Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0: Κέρασε… φαρμάκι τους «κανονιέρηδες» στο ντεμπούτο του Ντάις

Ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Σον Ντάις στην τεχνική ηγεσία της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισαν 1-0 την Άρσεναλ στο «Γκούντισον Παρκ» για την 22η αγωνιστική της Premier League και πανηγύρισαν το παρθενικό τους τρίποντο στο 2023 και πρώτο μετά από οκτώ συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στα προηγούμενα παιχνίδια τους στο θεσμό.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και πήρε μία σημαντική βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας. Την ίδια στιγμή όμως, έβαλε και «φωτιά» στην κορυφή, αφού η πρωτοπόρος Άρσεναλ με τη δεύτερη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα έμεινε στο +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δοκιμάζεται αύριο στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ.

Η Άρσεναλ τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Έβερτον στο πρώτο ημίχρονο και όσες φορές προσπάθησε να βρει το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα, είδε τις επιθετικές της προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία που καταγράφτηκε στο πρώτο 45λεπτο, από πλασέ του Σακά στο 40’ ο Κοάντι πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Τα «ζαχαρωτά» από την πλευρά τους, χάρη στην καλή αμυντική τους λειτουργία αποσόβησαν τους κινδύνους για την εστία τους, ενώ είχαν και ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ.

Ότι δεν κατάφερε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στο πρώτο 45λεπτο, το πέτυχε τελικά στην επανάληψη και έκανε το 1-0. Ο ΜακΝιλ εκτέλεσε το κόρνερ στο 60’ και ο Ταρκόβσκι πήρε κεφαλιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Άρσεναλ πίεσε την αντίπαλό της με την ελπίδα να φτάσει έστω στην ισοφάριση και να αποσοβήσει την ήττα. Οι επιθετικές της προσπάθειες ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτες και η Έβερτον πανηγύρισε έξαλλα στο φινάλε το πολυπόθητο τρίποντο.

Το προφίλ της 22ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/2)
Τσέλσι – Φούλαμ 0-0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/2)
Έβερτον – Άρσεναλ 1-0
(60’ Ταρκόφσκι)

17.00: Άστον Βίλα – Λέστερ, Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον, Μπράιτον – Μπόρνμουθ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας, Γουλβς – Λίβερπουλ
19.30: Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (5/2)
16.00: Νότιγχαμ Φόρεστ – Λιντς
18.30: Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ