Μπρούνο Φερνάντες: «Ο Τεν Χαγκ έφερε «πειθαρχία» Κλοπ και Γκουαρντιόλα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Ο Μπρούνο Φερνάντες πιστεύει ότι ο Έρικ τεν Χαγκ έφερε μια πειθαρχική συμπεριφορά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρόμοια με το στυλ του Γιούργκεν Κλοπ και του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπρούνο Φερνάντες: «Ο Τεν Χαγκ έφερε «πειθαρχία» Κλοπ και Γκουαρντιόλα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε την άφιξη του Τεν Χαγκ ως νέου προπονητή της φέτος τον Απρίλιο, με τον Ολλανδό να συμφωνεί να μετακομίσει από τον Άγιαξ στον σύλλογο της Premier League.

Ενώ υπέμεινε ένα δύσκολο ξεκίνημα με ανησυχητικές ήττες από Μπράιτον και Μπρέντφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε έκτοτε τους τελευταίους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες της στην Premier League, συμπεριλαμβανομένων των νικών εναντίον της Λίβερπουλ και της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

Αν και ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος ήταν αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε κάθε μία από τις τέσσερις νίκες, πιστεύει ότι ο Τεν Χαγκ χρειάζεται χρόνο, πιστεύει ότι ο σύλλογος βρίσκεται στο σωστό δρόμο υπό την καθοδήγηση του 52χρονου, συγκρίνοντας το προπονητικό του στυλ με αυτό των Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα.

Είπε: «Πρώτα από όλα, έχει μια ιδέα. Έχει στυλ. Πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες του. Είναι αυστηρός σε αυτό. Και αυτό μου αρέσει. Έχει φέρει πειθαρχία, κάτι που νομίζω ότι μας έλειψε στο παρελθόν. Όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα.

Αυτό κάνουν εδώ και χρόνια ο (Γιούργκεν) Κλοπ και ο Πεπ (Γκουαρδιόλα), επειδή έχουν σταθερότητα στον σύλλογο και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν στην μεταγραφική αγορά και χτίζουν την ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να πάρουν τα βραβεία.

Είδα τον προπονητή να λέει σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν θέλουμε να φέρουμε παίκτες μόνο και μόνο για να τους φέρουμε. Θέλουμε να φέρουμε τους κατάλληλους παίκτες για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Είναι κάτι που χρειάζεται ο σύλλογος.

Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και χρειάζεται χρόνο για να αξιοποιήσει στο έπακρο την ιδέα του να παίξει. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο μαζί του να καθιερωθούμε ως ομάδα και να είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο».

Ο Φερνάντες, 28 ετών, έχει παίξει φέτος οκτώ αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι στιγμής για τη Γιουνάιτεντ. Έχει πετύχει ένα γκολ και μία ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Ο επόμενος αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο «Έιτιχαντ» στις 2 Οκτωβρίου.