Μπερνάρντο Σίλβα: Απομακρύνεται από την Μπαρτσελόνα

Όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα δημοσίευσε ένα tweet το απόγευμα της Κυριακής ευχαριστώντας τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι για την αγάπη και την υποστήριξή τους, ορισμένοι αναρωτήθηκαν αν αυτό σήμαινε το τέλος καθώς το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα καλά κρατεί. 

Μπερνάρντο Σίλβα: Απομακρύνεται από την Μπαρτσελόνα

Μιλούσε καθαρά για την ενθουσιώδη αντίδραση του κοινού απέναντί ​​του όταν μπήκε ως αλλαγή απέναντι στην Μπόρνμουθ την προηγούμενη μέρα; Ή, δεδομένης της απροκάλυπτης επιθυμίας του για μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, μιλούσε γενικότερα για την προηγούμενη πενταετία;

Όταν αναφέρθηκε σε «εκείνες τις όμορφες στιγμές αγάπης και υποστήριξης που μου δείξατε», φαινόταν ότι ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να σκεφτόταν με αγάπη μια πενταετή σχέση που είχε κάνει τον δρόμο της.

Αλλά φαινομενικά όχι.

Παρόλο που υπάρχει η ελάχιστη πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα πριν από την καταληκτική ημερομηνία μεταγραφών στις 11 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι έτοιμος να δεσμεύσει το άμεσο μέλλον του στη Σίτι και να εγκαταλείψει οποιεσδήποτε σκέψεις για μετακόμιση για αυτή τη σεζόν τουλάχιστον.

Από μία άποψη, δεν αποτελεί έκπληξη. Η Σίτι έμεινε σταθερή στην αποτίμηση του Μπερνάρντο Σίλβα στα 100 εκατομμύρια ευρώ και ήταν πάντα δύσκολο να δει κανείς πώς η Μπαρτσελόνα, δεδομένων των συνεχιζόμενων οικονομικών της δυσκολιών, θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και κοντά σε αυτό το ποσό.

Αλλά η ανησυχία της Μάντσεστερ Σίτι για τον 28χρονο ήταν αληθινή. Ο προπονητής των πρωταθλητών, Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε το ίδιο την περασμένη εβδομάδα.

Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, ο Μπερνάρντο Σίλβα ενημερώθηκε για το έντονο ενδιαφέρον από το Camp Nou και ενθουσιάστηκε από την πιθανότητα να παίξει στη La Liga και να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του στην Πορτογαλία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζήτησε από την διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι να τον αποδεσμεύσει εάν η Μπαρτσελόνα έκανε την κατάλληλη πρόταση.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, είπε στο ESPN: «Ήμουν ανοιχτός με τη (Σίτι) και ξέρουν τι θέλω. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και δεν θέλουν παίκτες που δεν είναι ευχαριστημένοι στον σύλλογο. Πάντα λένε σε όλους μας ότι αν δεν είσαι χαρούμενος, μπορείς να φύγεις».

Αλλά οι τελευταίες ημέρες έφεραν μια χαλάρωση στην στάση του Μπερνάρντο Σίλβα και μια φαινομενική προθυμία να ξεχάσει την μεταγραφή, τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Παρά το ενδιαφέρον της, η Μπαρτσελόνα δεν έχει κάνει πρόταση. Αντί να περάσει το επόμενο δεκαπενθήμερο με αγωνία, ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι πλέον κατανοητό ότι εστιάζει σταθερά στη σεζόν που ακολουθεί στο Μάντσεστερ.

Δεν υπάρχει αίσθηση παραίτησης από την πλευρά του παίκτη. Μπορεί να υπάρχει κάποια σύγχυση ότι για άλλη μια φορά οι προβολές της Μπαρτσελόνα δεν έχουν συγχωνευθεί σε μια συγκεκριμένη προσφορά, αλλά υπάρχει επίσης θετική ιδέα για την ιδέα μιας άλλης σεζόν που θα προκληθεί για τα μεγαλύτερα τρόπαια με τη Σίτι. Κάποιοι στο Etihad πιστεύουν ότι μπορεί ακόμη και να συζητήσει για επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-25.

Αν και η Μπαρτσελόνα τράβηξε το ενδιαφέρον του για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, η σχέση του Μπερνάρντο με τον Γκουαρδιόλα και την διοίκηση της Σίτι παρέμεινε ζεστή και με σεβασμό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γκουαρδιόλα τον περιέγραψε ως «ιδιαίτερο άνθρωπο», προσθέτοντας ότι «ξέρει πόσο πολύ θέλουμε να μείνει και πόσο τον αγαπάμε».

Όπως παρατήρησε ο Μπερνάρντο Σίλβα στη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας, η Σίτι είναι γνωστό ότι κάνει καλό παιχνίδι με την απροθυμία της να σταθεί εμπόδιο σε οποιονδήποτε παίκτη που θέλει να φύγει - όπως αποδεικνύεται πάνω από όλα αυτό το καλοκαίρι με την πώλησή της του Ραχίμ Στέρλινγκ στην αντίπαλη Τσέλσι.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Σίτι έκανε μια εξαίρεση για τον Μπερνάρντο Σίλβα, χωρίς να ενθαρρύνει τη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί να κάθονταν απρόθυμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν οι Καταλανοί έκαναν την κίνηση τους νωρίτερα το καλοκαίρι, αλλά σε αυτό το τελευταίο στάδιο, με μόλις ένα δεκαπενθήμερο μέχρι τη μεταγραφική προθεσμία, η Σίτι πιστεύει ότι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει έναν αντικαταστάτη με τον ίδιες ιδιότητες.

Αυτά ξεπερνούν την ικανότητα, την ενέργεια και την ευφυΐα που έχουν κάνει τον Μπερνάρντο τόσο δημοφιλή φιγούρα μεταξύ των υποστηρικτών της Σίτι από την άφιξή του το καλοκαίρι του 2017 από την τότε πρωταθλήτρια της Ligue 1 Μονακό.

Ένα από τα πράγματα που τον έκαναν ακόμα πιο αγαπητό στον Γκουαρδιόλα ήταν ο τρόπος που έπαιξε την περασμένη σεζόν όταν τα όνειρα να πάει στην Μπαρτσελόνα είχαν ξεθωριάσει. Μια σεζόν που ξεκίνησε με αβεβαιότητα για το μέλλον του τελείωσε με τον μέσο να κρατά άλλο ένα μετάλλιο νικητή της Premier League, το τέταρτο μετά από πέντε χρόνια στην Αγγλία, και να ονομάζεται στην ομάδα της σεζόν της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.

Ο Γκουαρδιόλα έχει κάθε λόγο να είναι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί ξανά.