Premier League: Δεν θα αποβληθεί από την ομάδα του ο παίκτης που συνελήφθη για βιασμό

Ο σύλλογος της Premier League του οποίου ο παίκτης συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό είπε στην "Athletic" ότι δεν θα τον αποβάλλει.

 

Premier League: Δεν θα αποβληθεί από την ομάδα του ο παίκτης που συνελήφθη για βιασμό

Ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα ως ύποπτος για βιασμό και στην συνέχεια συνελήφθη εκ νέου με την κατηγορία ότι διέπραξε δύο ακόμη επιθέσεις σε διαφορετική γυναίκα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Παρά τον αποκλεισμό του Γκρίνγουντ από τον σύλλογό του, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού συνελήφθη ως ύποπτος βιασμού και επίθεσης και ενός ακόμη συλλόγου ο οποίος απέβαλλε έναν παίκτη αφού συνελήφθη ως ύποπτος για σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών, αυτός ο σύλλογος, δεν κάνει το ίδιο βήμα.

Ο Ιβ Μπισουμά, τότε της Μπράιτον και τώρα της Τότεναμ, δεν αποβλήθηκε από τον σύλλογό του όταν συνελήφθη μαζί με έναν άνδρα γύρω στα 40 ως ύποπτος για σεξουαλική επίθεση στο Μπράιτον τον περασμένο Οκτώβριο.

Έκτοτε έχει απαλλαγεί από την κατηγορία.

Ο Μπέντζαμιν Μεντί, από την Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έχει αρνηθεί εννέα σεξουαλικά αδικήματα κατά έξι γυναικών, έπαιζε για τον σύλλογό του μέχρι να του απαγγελθούν κατηγορίες από την αστυνομία.

Ο παίκτης, ο οποίος είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής του, αλλά δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, συνελήφθη αρχικά στο βόρειο Λονδίνο ως ύποπτος για βιασμό και τέθηκε υπό κράτηση. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ο σύλλογος του παίκτη ανέφερε σε δήλωση στην Athletic: «Είμαστε ενήμεροι για τους ισχυρισμούς που αποτελούν αυτήν τη στιγμή αντικείμενο αστυνομικής έρευνας.

Επιβεβαιώσαμε ότι ο παίκτης αρνείται τους ισχυρισμούς και βρίσκεται με εγγύηση της αστυνομίας εν αναμονή της έκβασης των ερευνών τους. Δεν έχουν επιβληθεί περιορισμοί και ο παίκτης μπορεί να εκπληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων ταξιδιών.

Λαμβάνουμε σοβαρά τις δεσμεύσεις και τις ευθύνες μας και έχουμε ακολουθήσει τις πολιτικές και τις διαδικασίες διασφάλισης μας.

Θα κρατήσουμε αυτό το θέμα υπό στενή εξέταση και θα εξετάσουμε περαιτέρω εάν αλλάξουν οι συνθήκες».

Η απόφαση του συλλόγου να μην αποκλείσει τον εν λόγω παίκτη έρχεται ενώ ο Γκρίνγουντ παραμένει σε αναστολή από την Γιουνάιτεντ μετά τη σύλληψή του ως ύποπτος για βιασμό, επίθεση και απειλές για δολοφονία.

Ο Γκρίνγουντ συνελήφθη αρχικά στις 30 Ιανουαρίου ως ύποπτος για βιασμό και επίθεση. Συνελήφθη περαιτέρω για σεξουαλική επίθεση και απειλές για δολοφονία δύο ημέρες αργότερα. Παραμένει με εγγύηση μετά από ακρόαση τον Ιούνιο.

Τρίτος σύλλογος της Premier League απέκλεισε έναν παίκτη την περασμένη σεζόν, αφού συνελήφθη ως ύποπτος για σεξουαλικά αδικήματα παιδιών. Έκτοτε έφυγε από τον σύλλογο.