Λίβερπουλ: Ο Κλοπ δεν έχει αποφασίσει που θα χρησιμοποιήσει το «φανταστικό ταλέντο» Καρβάλιο

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, καλωσόρισε το νέο απόκτημα Φάμπιο Καρβάλιο χαρακτηρίζοντάς τον «φανταστική ταλέντο» αλλά αποκάλυψε ότι δεν είναι σίγουρος πού θα παίξει ο νεαρός κυνηγός.

 

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ δεν έχει αποφασίσει που θα χρησιμοποιήσει το «φανταστικό ταλέντο» Καρβάλιο

Ο Φάμπιο Καρβάλιο υπέγραψε στην Λίβερπουλ από την Φούλαμ αυτό το καλοκαίρι σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει τα 7,7 εκατομμύρια £. Οι δύο πλευρές τελικά κατέληξαν σε συμφωνία τον Απρίλιο, αφού η πρώτη απόπειρα του Ιανουαρίου απέτυχε την ύστατη ώρα.

Ο 19χρονος εντάχθηκε επίσημα στον σύλλογο την 1η Ιουλίου μετά από μια εντυπωσιακή χρονιά το 2021-22 στην οποία έπαιξε βασικό ρόλο βοηθώντας τη Φούλαμ να κερδίσει την άνοδο στην Premier League.

Ο Καρβάλιο, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, θα φορά τη φανέλα με το Νο. 28 την επόμενη σεζόν. Συνέβαλε με 10 γκολ και οκτώ ασίστ καθώς η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κέρδισε την Championship.

«Φάμπιο, ουάου, τι σεζόν είχε με τη Φούλαμ», είπε ο Κλοπ στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ. «Το να προβιβαστείς παίζοντας ποδόσφαιρο, δεν είναι εύκολο».

«Λοιπόν, ο Μάρκο Σίλβα προφανώς έκανε απίστευτη δουλειά εκεί, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού ήταν ξεκάθαρα ο Φάμπιο. Και ο Χάρι Γουίλσον προφανώς, ο πρώην μας (παίκτης) και ο Νέκο (Γουίλιαμς) φυσικά».

Ωστόσο, παρά τον θαυμασμό του, ο Κλοπ δεν έχει ακόμη ορίσει συγκεκριμένο ρόλο για τον Καρβάλιο, αν και μάλλον έχει εντοπίσει μια σειρά από πιθανές θέσεις που θα μπορούσε να εκπληρώσει ο επιθετικός.

Αυτό περιλαμβάνει τον ρόλο του ψευτοεννιαριού, τον οποίο συχνά είχε ο Σάντιο Μανέ την περασμένη σεζόν, ο οποίος έφυγε για την Μπάγερν Μονάχου τον περασμένο μήνα.

«Όταν τον κοιτούσαμε ήταν σκέτη χαρά να τον παρακολουθούμε», πρόσθεσε ο Κλοπ. «Μπορεί να παίξει πολλές διαφορετικές θέσεις για εμάς, όπως παίζουμε.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι πραγματικά σε μια θέση - είναι στο φτερό, είναι στο οκτώ, είναι στο 10, είναι στο ψεύτικο εννιά αν μεγαλώσει λίγους περισσότερους μύες.

Είναι ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο έργο. μπορεί να ξεκινήσει αύριο και πρέπει να προσαρμοστεί, μπορείτε να το δείτε λίγο, αλλά όταν έχει την μπάλα έχει καλή ποιότητα. Είμαι κατενθουσιασμένος που είναι εδώ. Φανταστική προοπτική.»

Η Λίβερπουλ παίζει τον πρώτο της αγώνα προετοιμασίας την Τρίτη, αντιμετωπίζοντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Μπανγκόκ στο πρώτο παιχνίδι του Έρικ τεν Χαγκ.