Ο Κριστιάνο θα έπρεπε να εμπιστευτεί τον Τεν Χαγκ

Η έλευση του Έρικ Τεν Χαγκ έχει προκαλέσει αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ίσως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έπρεπε να τον εμπιστευτεί, αντί να αποχαιρετήσει πρόωρα τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Κριστιάνο θα έπρεπε να εμπιστευτεί τον Τεν Χαγκ

Σύντομη θα αποδειχθεί κατά πάσα πιθανότητα η δεύτερη θητεία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο Πορτογάλος άσος έχει ξεκαθαρίσει με τον τρόπο του ότι δεν θέλει να συνεχίσει στο «Ολντ Τράφορντ», σε πρώτη φάση απέχοντας από τις προπονήσεις. Προφανώς η περασμένη σεζόν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κριθεί επιτυχημένη ούτε στο ελάχιστο για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι συνεχίζουν να σπαταλούν τεράστια χρηματικά ποσά κάθε χρόνο σε μεταγραφές, χωρίς το αντίκρισμά τους να φαίνεται στο γήπεδο.

Ο Κριστιάνο επέλεξε να γυρίσει με τη λογική φυσικά ότι η περσινή σεζόν θα αποτελούσε και μία επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν για τη Γιουνάιτεντ. Όμως η πολυνίκης του αγγλικού πρωταθλήματος πάσχει εδώ και πολλά χρόνια από παίκτες που αδυνατούν να καταλάβουν την Ιστορία και το βάρος της φανέλας που φοράνε, από ελλιπή σχεδιασμό αλλά και από τις προτεραιότητες της διοίκησης να στρέφονται περισσότερο στην εμπορευματοποίηση του σωματείου, παρά στις αγωνιστικές του επιτυχίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα ακόμα και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου δεν μπορεί να κάνει και πολλά, ειδικά όταν μάλιστα διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του. Είναι γεγονός ότι στους 37 αγώνες που αγωνίστηκε σημείωσε 24 γκολ, ενώ σε κανέναν από τους αγώνες που συμμετείχε η Γιουνάιτεντ δεν ηττήθηκε. Παρά τη θετική του συνεισφορά όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν όχι μόνο μακριά από τους τίτλους αλλά και μακριά από το Champions League, το οποίο φυσικά αποτελούσε μεγάλο κίνητρο για τον Πορτογάλο.

Ο Κριστιάνο θέλει να γράψει ιστορία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ξέρει ότι δεν θα έχει ακόμα πολλές ευκαιρίες για να το πράξει. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, μαζί με όλους τους άλλους που αναφέρθηκαν παραπάνω, που ο Πορτογάλος σταρ θέλει να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ.

Ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη φορά που επικρατεί μία κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία μεταξύ των οπαδών της Μάντσεστερ. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την έλευση του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολλανδός προπονητής, μετά από μία καταπληκτική πορεία στον Άγιαξ, μοιάζει έτοιμος και ώριμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: να αποτελέσει τον αναμορφωτή μίας ομάδας, η οποία μοιάζει χαμένη, με μικρές εκλάμψεις, μετά την αποχώρηση του σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Το αν τελικά θα καταφέρει αυτόν τον διόλου εύκολο στόχο θα φανεί στο χορτάρι. Όμως, είναι γεγονός ότι τουλάχιστον με μία πρώτη ματιά ο Τεν Χαγκ είναι πολύ καταλληλότερος για αυτήν τη δουλειά από τον Ραλφ Ράνγκνικ ή τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Με λίγα λόγια, ο Κριστιάνο θα μπορούσε και ίσως θα έπρεπε να εμπιστευτεί τον Ολλανδό τεχνικό, αφού η εναλλακτική, δηλαδή το να ψάχνει ομάδα για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, θα έπρεπε μάλλον να τον προβληματίζει.