Γαλαξίας αστέρων οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το 2023

Πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια των ευρωπαϊκών γηπέδων μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και αν δεν αλλάξει κάτι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2023.

Γαλαξίας αστέρων οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το 2023

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεταξύ των διεθνών παικτών του κορυφαίου επιπέδου που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπήκε επίσης στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του το πρωί της Παρασκευής - μόνο για να ανακοινώσει η Λίβερπουλ ότι είχε υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο αργότερα εκείνο το απόγευμα.

Η ιδέα μιας ελεύθερης μεταγραφής μπορεί να είναι παραπλανητική - προσθέστε μπόνους υπογραφής, πληρωμές δικαιωμάτων, πρόσθετα που σχετίζονται με την απόδοση και πολλά άλλα σε εντυπωσιακές μισθολογικές απαιτήσεις - αλλά με τους παίκτες φαινομενικά όλο και περισσότερο ικανοποιημένους με την εξάντληση των συμφωνιών τους. Το μέλλον του Ρονάλντο και του Μέσι είναι αβέβαιο, η μεταγραφική αγορά για το επόμενο καλοκαίρι είναι καλυμμένη με ίντριγκα.

Τα κορυφαία ονόματα που μένουν ελεύθερα το 2023

Λιονέλ Μέσι (Παρί Σεν Ζερμέν): Το συμβόλαιο του Μέσι — αξίας τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τον παίκτη — ήταν για δύο χρόνια, αλλά περιλαμβάνει την οψιόν και τρίτου έτους.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μονάχου): Ο Πολωνός αστέρας έχει ήδη δηλώσει πως η ιστορία του στην Μπάγερν έφθασε «στο τέλος της», αλλά ο επικεφαλής της ομάδας Όλιβερ Καν είναι ανένδοτος ότι ο παίκτης θα τελειώσει το συμβόλαιό του. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συνδεθεί με μια ενδεχόμενη μεταγραφή.

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης): Ο Γάλλος διεθνής υπέγραψε νέο συμβόλαιο μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η έφεσή του στα γκολ παραμένει. Κατέγραψε 44 γκολ και 15 ασίστ την περασμένη σεζόν, οδηγώντας την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην δόξα του Champions League. Δεν είναι περίεργο που αναμένεται σύντομα παράταση ενός ακόμη έτους.

Γκάβι (Μπαρτσελόνα): Ο νεότερος σκόρερ της Ισπανίας και ανερχόμενο ταλέντο της Μπάρτσα βρίσκονται εδώ και καιρό σε αδιέξοδο σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του. Ο νεαρός έχει ακόμα το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2020, το οποίο του αποφέρει περίπου 100.000 ευρώ ετησίως - αλλά η μεριά του πιστεύει ότι του αξίζει αύξηση, στις τάξεις των Πέδρι και Φάτι.

Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι): Όπως και ο Μίλαν Σκρίνιαρ της Ίντερ, έτσι και ο Κουλιμπαλί είναι ένας παίκτης στον οποίο η Τσέλσι μπορεί να στραφεί αν η Γιουβέντους δει τον Ντε Λιχτ να αποχωρεί.

Στέρλινγκ, Μαχρέζ, Γκιντογκάν, Ζιντσένκο (Μάντσεστερ Σίτι): Ο Στέρλινγκ ζήτησε χρόνο για να τακτοποιήσει τις προσωπικές του υποθέσεις όταν η Σίτι προσπάθησε να ανοίξει συνομιλίες για μια νέα συμφωνία πριν από ένα χρόνο. Όμως ο 27χρονος θέλει περισσότερο χρόνο παιχνιδιού και η Τσέλσι ελπίζει να ολοκληρώσει μια συμφωνία μαζί του. Η κατάσταση του Μαχρέζ είναι λιγότερο ενεργή και ο Γκιντογκάν, ενώ είναι ανοιχτός σε μια νέα πρόκληση, δεν θέλει απελπισμένα να αποχωρήσει. Ο Ζιντσένκο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Premier League.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Νταβίντ ντε Χέα, Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Η Γιουνάιτεντ έχει οψιόν ανανέωσης και για τους τρεις παίκτες, αλλά ο Ντε Χέα αντιμετωπίζει μια πρόκληση με το στυλ του Έρικ τεν Χαγκ που βασίζεται στην κατοχή και ο Ράσφορντ έχει δουλειά να κάνει για να βρει τον εαυτό του - στο Old Trafford ή οπουδήποτε αλλού. Ο Ρονάλντο μίλησε για την άφιξη του Τεν Χαγκ, αλλά ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες, συναντήθηκε με τον συνιδιοκτήτη της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι.

Ζορζίνιο, Καντέ (Τσέλσι): Ο Τόμας Τούχελ θέλει να κρατήσει και τους δύο παίκτες. Ο Ζορζίνιο έχει εκφράσει την προθυμία του να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο και ένας αντικαταστάτης δεν θα ήταν φθηνός, αλλά η ηλικία του Καντέ και τα προβλήματα τραυματισμών κάνουν την απόφαση του συλλόγου για το μέλλον του κάπως πιο δύσκολη.

Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ): Η Λέστερ πρόσφερε στον Βέλγο μέσο μια νέα συμφωνία, αλλά εκείνος επιθυμεί να μετακομίσει σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο που μπορεί να προσφέρει με συνέπεια την παρουσία στο Champions League.

Άλλοι αξιοσημείωτοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το 2023:
Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου), Κάρλος Σόλερ (Βαλένθια), Τόμας Λεμάρ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάρκος Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μέμφις Ντεπάι (Μπαρτσελόνα), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Φιλίπ Κόστιτς (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης), Ρενάτο Σάντσες (Λιλ), Καμάντα (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης), Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Μάρκους Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Άλεξ Γκριμάλντο (Μπενφίκα).