Τσέλσι: Η επόμενη ημέρα και η απώλεια του Ρούντιγκερ

Επιστρέφει όπως όλα δείχνουν η κανονικότητα στην Τσέλσι με τον Τόμας Τούχελ να καλείται να λύσει ένα δυνατό αίνιγμα: την αντικατάσταση του Αντόνιο Ρούντιγκερ

Τσέλσι: Η επόμενη ημέρα και η απώλεια του Ρούντιγκερ

Μέσα στην εβδομάδα εγκρίθηκε από την βρετανική και την πορτογαλική κυβέρνηση και την ίδια την Premier League η εξαγορά της Τσέλσι από τον Todd Boehly. Αυτά θα πρέπει να είναι όλα τα σημαντικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει ο σύλλογος μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Ως αποτέλεσμα, η άνευ προηγουμένου κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τσέλσι από τις αρχές Μαρτίου θα πρέπει σύντομα να τελειώσει και η κανονικότητα θα πρέπει να επιστρέψει.

Για τον προπονητή των μπλε, Τόμας Τούχελ, αυτό σημαίνει μια επείγουσα επιδρομή στη μεταγραφική αγορά για την ενίσχυση μιας ομάδας που έχει ήδη χάσει ορισμένους βασικούς παίκτες, ειδικά στα μετόπισθεν. Ο Ρούντιγκερ έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι μετακομίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κρίστενσεν είναι πιθανό να φύγει όπως και ο Αθπιλικουέτα.

Οι δύο τελευταίοι παίκτες μπορούν να χαρακτηριστούν ως ασυνεπής και βετεράνος του συλλόγου αντίστοιχα, αλλά η απώλεια του Ρούντιγκερ θα είναι τεράστια. Καθώς η σεζόν της Τσέλσι περνούσε από διάφορες ανατροπές, ο Γερμανός σέντερ μπακ έπαιξε 5.015 λεπτά. Τις τελευταίες οκτώ σεζόν, μόνο ένας παίκτης – ο Κόαντι της Γουλβς το 2019-20 – έπαιξε για περισσότερο, ενώ ο Ντάλεϊ Μπλιντ το 2015-16 είναι ο μόνος άλλος παίκτης που έσπασε το όριο των 5.000 λεπτών.

Τα λεπτά του Ρούντιγκερ μοιράστηκαν στην Premier League (34 αγώνες), το Champions League (9), το FA Cup (5), το EFL Cup (3), το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2) και το UEFA Super Cup. Οι δύο τελευταίες διοργανώσεις δεν θα είναι στο ημερολόγιο της Τσέλσι το 2022-23, αλλά ο Τούχελ σίγουρα βασανίζεται με το βάρος της προσπάθειας να βρει έναν αντικαταστάτη που μπορεί να ταιριάξει με τον πολυπόθητο συνδυασμό αμυντικής ικανότητας και απόλυτης διαθεσιμότητας του Ρούντιγκερ.