Επίσημο: Η Premier League ενέκρινε την αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι

Tο διοικητικό συμβούλιο της Premier League ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι.

Επίσημο: Η Premier League ενέκρινε την αγορά της Τσέλσι από τον Τοντ Μπόελι

Η εποχή του Τοντ Μπόελι στην Τσέλσι ξεκινάει κι επίσημα: Το απόγευμα της Τρίτης (24/5), το διοικητικό συμβούλιο της Premier League ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της λονδρέζικης ομάδας από τον Αμερικανό επιχειρηματία και την κοινοπραξία που εκπροσωπεί.

«Η εξαγορά παραμένει ανοικτή υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει την απαιτούμενη άδεια πώλησης και θα υπάρξει ικανοποιητική ολοκλήρωση των τελικών σταδίων της συναλλαγής», ανέφερε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.

Η κοινοπραξία Μπόελι/Κλίαρλεϊκ, η οποία συμφώνησε να αποκτήσει την Τσέλσι αντί 5 δις ευρώ (4,25 δισεκατομμύρια λίρες) νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πέρασε το τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών της Premier League, όπως γνωστοποίησε κι επίσημα η Λίγκα, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξαγορά του συλλόγου, μία εβδομάδα πριν λήξει η τρέχουσα άδεια λειτουργίας του συλλόγου (31/5).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εφάρμοσε το Τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών της Πρέμιερ Λιγκ (OADT) σε όλους τους υποψήφιους Διευθυντές και ανέλαβε την απαραίτητη δέουσα επιμέλεια», ανέφερε η Premier League σε ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως: «Τα μέλη της κοινοπραξίας που αγόρασαν το κλαμπ είναι θυγατρικές των Clearlake Capital Group, L.P., Todd Boehly, Hansjorg Wyss και Mark Walter».

Η Τσέλσι θα συνεργαστεί τώρα με τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες προς την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να εγκρίνει την πώληση αφού ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς έδωσε διαβεβαιώσεις, πως δεν θα επωφεληθεί από τη συμφωνία, δήλωσε στο Reuters πηγή που έχει πλήρη ενημέρωση γύρω από το θέμα.

Υποψήφια επενδυτικά σχήματα, με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Μπόστον Σέλτικς, Στίβεν Παλιούκα και τον πρώην πρόεδρο της British Airways, Μάρτιν Μπράουτον, αποκλείστηκαν νωρίτερα από τη διαδικασία υποβολής προσφορών, ενώ μια κοινοπραξία με επικεφαλής τους ιδιοκτήτες των Chicago Cubs, την οικογένεια Ρίκετς, απέσυρε την υποψηφιότητά της.