Ποιος είναι ο Μπόελι που παίρνει τα ηνία της Τσέλσι και ποια η περιουσία του

Ο Τοντ Μπόελι αναλαμβάνει τα ηνία της Τσέλσι όπως ανακοίνωσαν οι Λονδρέζοι. Ποιος είναι ο νέος διαφαινόμενος ιδιοκτήτης των «μπλε».

Ποιος είναι ο Μπόελι που παίρνει τα ηνία της Τσέλσι και ποια η περιουσία του

Η Τσέλσι γυρίζει σελίδα και από τα χέρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς περνάει σε αυτά του Τοντ Μπόελι. Όπως ανακοίνωσαν οι "μπλε" υπάρχει πλήρης συμφωνία προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών και απομένει η έγκριση της βρετανικής Κυβέρνησης και της ανεξάρτητης αρχής της Premier League.

Ποιος είναι όμως ο διαφαινόμενος νέος ιδιοκτήτης των Λονδρέζων; Πρόκειται για έναν Αμερικανό επιχειρηματία και φιλάνθρωπο που πήγε σχολείο στη Bethesda του Maryland πριν μετακομίσει στην Αγγλία για να σπουδάσει στο London School of Economics. Δούλεψε στη Citibank και την CS First στη Βοστώνη πριν μετακομίσει στην Guggenheim Partners το 2001.

Το 2013 συμμετείχε σε μία συμφωνία μεταξύ της Time Warner Cable και τον Los Angeles Dodgers για τη δημιουργία ενός δικτύου που θα σχετίζεται με το μπέιζμπολ.

Το 2015 ο Μπόελι ίδρυσε την Eldridge Industries μία εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει περίπου 80 μερίδια σε χρηματοοικονομικά, μέσα ενημέρωσης, αθλητισμό, επιχειρήσεις ακινήτων και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή αξία της περιουσίας του 46χρονου επιχειρηματία που αναλαμβάνει την Τσέλσι ανέρχεται στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπόελι είχε επιχειρήσει να πάρει τα ηνία των "μπλε" και το 2019 με μία προσφορά της τάξης των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τότε απορρίφθηκε. Είναι κάτοχος των των επτά φορές νικητών του MLB World Series των Los Angeles Dodgers. Ακόμη έχει μερίδιο στους Λος Άντζελες Λέικερς και στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Λος Άντζελες Σπαρκς.

Από τη στιγμή που μπήκε ο Μπόελι στη διεκδίκηση της Τσέλσι κανείς άλλος ενδιαφερόμενος δεν είχε τύχη. Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα των Λονδρέζων είχε πει: «Ο αθλητισμός διεγείρει το πάθος και αν έχεις πάθος τότε έχεις και ανθρώπους που νοιάζονται για τα πράγματα. Και αν έχεις ανθρώπους που νοιάζονται για τα πράγματα τότε έχεις και μεγάλες ευκαιρίες».