Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2: Με ανατροπή ξανά στο -1 οι «κόκκινοι» και… ραντεβού την Κυριακή!

Η Λίβερπουλ νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις» και πλησίασε εκ νέου στον πόντο την πρωτοπόρο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, πριν την τελευταία αγωνιστική την προσεχή Κυριακή (22/5).

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2: Με ανατροπή ξανά στο -1 οι «κόκκινοι» και… ραντεβού την Κυριακή!

Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ; Την προσεχή Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική της φετινής Premier League, θα μάθουμε τελικά αν το φετινό τρόπαιο του αγγλικού πρωταθλήματος θα ντυθεί στα «γαλάζια» ή στα «κόκκινα».

Η Λίβερπουλ κέρδισε με ανατροπή 2-1 τη Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις» στην 37η και προτελευταία «στροφή» του θεσμού και με το τρίποντο αυτό πλησίασε στον πόντο την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, διατηρώντας έτσι μέχρι τέλους την αγωνία στη μάχη που μαίνεται για την κατάκτηση του τίτλου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Μάντσεστερ Σίτι θα κληθεί πλέον την Κυριακή στο «σπίτι» της κόντρα στην Άστον Βίλα του (προπονητή) Στίβεν Τζέραρντ να πάρει τη νίκη για να διατηρήσει τα «σκήπτρα» της στην Premier League. Αντίθετα, η Λίβερπουλ θα ελπίζει σε «γκέλα» των «πολιτών», ώστε με νίκη της επί της Γουλβς να γιορτάσει αυτή στο «Άνφιλντ» τον τίτλο της πρωταθλήτριας και να φτάσει στο εγχώριο «τρεμπλ».

Κόντρα στη Σαουθάμπτον ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, προχώρησε σε σαρωτικό ροτέισον, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Τσέλσι, που κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Άλισον και Κονατέ ήταν οι μοναδικοί που διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα, ενώ στην ενδεκάδα βρέθηκε και ο ήρωας του τελικού για τους «κόκκινους», Κώστας Τσιμίκας.

Ολική επαναφορά στο «Σεν Μέρις»

Η Σαουθάμπτον, που είχε κερδίσει πέρσι τη Λίβερπουλ στο ίδιο γήπεδο (1-0), είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 10’, με τον Άλισον ωστόσο να αποσοβεί τον κίνδυνο από την επιθετική προσπάθεια του Μπρόγια. Στο 13’ όμως οι γηπεδούχοι άνοιξαν τελικά το σκορ χάρη σε γκολ του Ρέντμοντ (1-0), «παγώνοντας» έτσι τους «κόκκινους».

Ακόμα κι έτσι πάντως, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν το έβαλε κάτω. Στο 19’ δεν μέτρησε γκολ του Φιρμίνο ως οφ-σάιντ από πάσα του Τσιμίκα, αλλά στο 27’ ήρθε η ισοφάριση (1-1) των φιλοξενούμενων από τον Μιναμίνο. Τόσο στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όσο και στην επανάληψη, οι «κόκκινοι» πίεσαν την αντίπαλό τους για να φτάσουν στην ανατροπή και στο 67’ τελικά τα κατάφεραν με κεφαλιά του Μάτιπ (1-2).

Ως το φινάλε, το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και η Λίβερπουλ πανηγύρισε το «χρυσό» τρίποντο που την κράτησε «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Λιάνκο, Στίβενς, Σαλίσου, Ντιαλό (71’ Ο. Ρομέου), Γουόρντ-Πράους, Ρέντμοντ, Ελιουνούσι, Τέλα (71’ Άρμστρονγκ), Μπρόγια (83’ Άνταμς)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ (46’ Χέντερσον), Μάτιπ, Κονατέ, Τσιμίκας, Μίλνερ, Τζόουνς, Έλιοτ (65’ Οριγκί), Μιναμίνο, Ζότα, Φιρμίνο (83’ Κεϊτά)

Το προφίλ της 37ης (προτελευταίας) αγωνιστικής
28/4: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1-1

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (15/5)
Τότεναμ – Μπέρνλι 1-0
(45’ πέν. Κέιν)

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-1
(69’ Γουότκινς – 81’ Σλουπ)

Λιντς – Μπράιτον 1-1
(92’ Στρούικ - 21’ Γουέλμπεκ)

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5
(6’ Πέδρο – 18’ Μάντισον, 22’ και 70’ Βάρντι, 46’ και 86’ Μπαρνς)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(24’ και 45’ Μπόουεν – 49’ Γκρίλις, 69’ αυτ. Κουφάλ)

Γουλβς – Νόριτς 1-1
(55’ Νούρι - 37’ Πούκι)

Έβερτον – Μπρέντφορντ 2-3
(11’ Κάλβερτ-Λιούιν, 45’ πέν. Ριτσάρλισον – 37’ αυτ. Κόουλμαν, 62’ Ουισά, 64’ Χένρι)

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (16/5)
Νιουκάστλ – Άρσεναλ 2-0
(55’ αυτ. Γουάιτ, 85’ Γκιμαράες)

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (17/5)
Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 1-2
(13’ Ρέντμοντ – 27’ Μιναμίνο, 67’ Μάτιπ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ