Τσέλσι-Λίβερπουλ: Νέα τιτανομαχία στο «Γουέμπλεϊ» με φόντο το FA Cup

Τσέλσι και Λίβερπουλ βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ» καθώς μετά τον τελικό του Carabao Cup θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στον τελικό του FA Cup.

Τσέλσι-Λίβερπουλ: Νέα τιτανομαχία στο «Γουέμπλεϊ» με φόντο το FA Cup

Για την κατάκτηση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, του FA Cup, κοντράρονται Τσέλσι και Λίβερπουλ στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ» (18:45, Cosmote Sport 3 HD). Μπλε και κόκκινοι τίθενται αντιμέτωποι σε δεύτερο τελικό την φετινή σεζόν μετά από εκείνον του Carabao Cup τον Φεβρουάριο, εκεί όπου η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 11-10 στα πέναλτι.

Για τους πρωταθλητές Ευρώπης το Κύπελλο αποτελεί το μόνο τρόπαιο που μπορούν να κατακτήσουν πλέον καθώς στην Premier League έχουν μείνει πολύ πίσω ενώ αποκλείστηκαν στα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφθασε στον τελικό αποκλείοντας κατά σειρά τις Πλίμουθ, Λούτον, Μίντλεσμπρο και Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ εκτός από το Carabao Cup, διεκδικεί και το Κύπελλο και το Champions League όπου παίζει στον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης ενώ στο πρωτάθλημα χρειάζεται ένα θαύμα μια και η Σίτι προηγείται με τρεις βαθμούς ενώ έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Οι «Reds» για να φθάσουν στο Λονδίνο πέρασαν τις Κάρντιφ, Νόριτς, Νότιγχαμ Φόρεστ ενώ στον ημιτελικό επικράτησαν με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο ομάδες έχουν φέρει δύο ισοπαλίες στην Premier League την φετινή σεζόν, 1-1 στο «Άνφιλντ» και 2-2 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ενώ η τελευταία τους συνάντηση στον τελικό του FA Cup ήταν δέκα χρόνια πριν με τους «μπλε» να επικρστούν με 2-1 χάρη στα τέρματα των Ραμίρες και Ντρογκμπά ενώ είχε μειώσει ο Άντι Κάρολ.

Στα αγωνιστικά, ο Ματέο Κόβασιτς αναμένεται να είναι στην διάθεση του Τόμας Τούχελ ενώ από την άλλη μεριά ο Φαμπίνιο είναι νοκ-άουτ.

Δείτε στιγμιότυπα από τις προηγούμενες συναντήσεις των Τσέλσι και Λίβερπουλ την φετινή σεζόν:

Απολαύστε εδώ το εξαιρετικό βίντεο της Λίβερπουλ για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.