Equipe: «Τα 5 φαβορί για την Χρυσή Μπάλα»

Η γαλλική Equipe έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τους πέντε επικρατέστερους υποψήφιους για την Χρυσή Μπάλα. Οδηγούν την κούρσα Λεβαντόφσκι-Μπενζεμά

Equipe: «Τα 5 φαβορί για την Χρυσή Μπάλα»

Την εκτίμησή της όσον αφορά τους πέντε επικρατέστερους υποψήφιους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας έδωσε στην δημοσιότητα η γαλλική Equipe.

Πρώτο φαβορί με πιθανότητες 5 προς 2 χρίστηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν ο οποίος διανύει ακόμη μια εξαιρετική σεζόν με 46 τέρματα και 4 ασίστ σε 40 παιγνίδια. Η Μπάγερν είναι πρώτη στην Bundesliga με διαφορά 9 βαθμών από την Ντόρτμουντ, βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League ενώ έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο.

Κοντά στον Πολωνό βρίσκεται ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά με πιθανότητες 7 προς 2. Ο Γάλλος ηγέτης των «μερένχες» μετρά φέτος 37 τέρματα και 13 ασίστ σε 37 ματς. Η «Βασίλισσα» έχει αποκτήσει διαφορά ασφαλείας στην La Liga καθώς απέχει 12 βαθμούς από την Μπαρτσελόνα ενώ βρίσκεται και «μια ανάσα» από την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Όπως και οι «Βαυαροί», η Ρεάλ έχει αποκλειστεί από το Κύπελλο.

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κιλιάν Εμπαπέ! Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν είναι τρίτο φαβορί με πιθανότητες 9 προς 1 χάρη στα 31 γκολ και τις 22 ασίστ που έχει φέτος σε 39 συμμετοχές. Η Γαλλική ομάδα έχει αποκλειστεί από το Champions League και το Κύπελλο Γαλλίας ενώ είναι ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της Ligue 1 έχοντας 72 βαθμούς έναντι 59 της Μαρσέιγ.

Η Μάντσεστερ Σίτι κυνηγά το τρέμπλ και έτσι στις υποψηφιότητες συγκαταλέγεται ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος «μαέστρος» των Πρωταθλητών Αγγλίας κάνει την διαφορά και φέτος με 14 γκολ και 8 ασίστ σε 36 συμμετοχές και οι πιθανότητές του να κατακτήσει την μπάλα είναι 16 προς 1.

Την πεντάδα «κλείνει» ο Σαντιό Μανέ με πιθανότητες 25 προς 1. Ο 30χρονος κυνηγός οδήγησε την Σενεγάλη στην κατάκτηση του Copa Africa αλλά και στην παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ενώ με την Λίβερπουλ έχοντας ήδη κατακτήσει το League Cup κυνηγά ένα ιστορικό «quadruple». Ο Μανέ έχει πετύχει φέτος 16 τέρματα και έχει μοιράσει 2 ασίστ σε 39 συμμετοχές με τους «κόκκινους».

Υπενθυμίζουμε πως από φέτος η Χρυσή Μπάλα θ' αφορά αγωνιστική σεζόν κι όχι ημερολογιακό έτος, άρα θα δοθεί με κριτήριο τις επιδόσεις των παικτών κατά την αγωνιστική περίοδο 2021/22 και όχι για το έτος 2022.