Premier League: Ξέσπασε με «εξάρα» η Τσέλσι, «στραπάτσο» για την Άρσεναλ από την Μπράιτον

Η Τσέλσι επέστρεψε στις επιτυχίες και διέλυσε 6-0 τη Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις», που την έφερε ακόμα πιο κοντά στην έξοδο στο Champions League, ενώ η Άρσεναλ ηττήθηκε 2-1 από την Μπράιτον στο Λονδίνο. Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Ξέσπασε με «εξάρα» η Τσέλσι, «στραπάτσο» για την Άρσεναλ από την Μπράιτον

Η Σαουθάμπτον πλήρωσε τελικά τα… σπασμένα για τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα της Τσέλσι. Οι «μπλε» άφησαν πίσω τους τις ήττες από Μπρέντφορντ (1-4) και Ρεάλ Μαδρίτης (1-3) και ξέσπασαν στους «αγίους», διασύροντάς τους με το εμφατικό 6-0 στο «Σεν Μέρις» για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Το τρίποντο αυτό έφερε τους λονδρέζους ακόμα πιο κοντά στο Champions League της επόμενης περιόδου, αφού απομακρύνθηκαν από τους διώκτες τους στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Παράλληλα όμως, αναπτέρωσε και το ηθικό τους, ενόψει της ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» την προσεχή Τρίτη (12/4) για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς στο Χαμπσάϊρ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε από το πρώτο κιόλας μισάωρο (!), αφού σ’ αυτό το διάστημα οι πρωταθλητές Ευρώπης σημείωσαν τέσσερα τέρματα και υποχρέωσαν τη Σαουθάμπτον στην τέταρτη ήττα της στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στον θεσμό. Κόντρα στους «αγίους» από δύο γκολ πέτυχαν Μάουντ (16’ και 54’) και Βέρνερ (22’ και 49’), ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν Αλόνσο (8’) και Χάβερτς (31’).

Στο μεταξύ, η ετέρα ομάδα του Λονδίνου, η Άρσεναλ, δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπράιτον και ηττήθηκε 2-1 από τους «γλάρους», χάνοντας έτσι σημαντικό έδαφος στη μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα. Για την Μπράιτον αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στην κατηγορία μετά από επτά σερί αρνητικά αποτελέσματα, ενώ για τους «κανονιέρηδες» η δεύτερη σερί τους ήττα στον θεσμό. Τα γκολ των «γλάρων» πέτυχαν οι Τροσάρ (29’) και Μουέπου (67’).

Τέλος, το τρίποντο πανηγύρισε εκτός έδρας και η Λιντς, που επιβλήθηκε 3-0 της Γουότφορντ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» και κράτησε την αντίπαλό της στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9/4

Νιούκαστλ – Γουλβς 1-0

(72' Γουντ)

Σάββατο 10/4

Έβερτον – Μάντσεστερ Γ. 1-0
(27' Γκόρντον)

Γουότφορντ – Λιντς 0-3
(21’ Ραφίνια, 73’ Ροντρίγκο, 85’ Χάρισον)

Σαουθάμπτον – Τσέλσι 0-6
(8’ Αλόνσο, 16’ και 54’ Μάουντ, 22’ και 49’ Βέρνερ, 31’ Χάβερτς)

Άρσεναλ – Μπράιτον 1-2
(89' Όντεγκαρντ - 29’ Τροσάρ, 67’ Μουέπου)

19.00: Άστον Βίλα – Τότεναμ

Κυριακή 11/4

16.00: Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας, Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ, Νόριτς – Μπέρνλι.

18.30: Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ